Lekkage plat dak, 2 ontluchters plaatsen voor vochtafvoer

RoyDuf

  • #1
Omdat ons dakterras nog niet af was, is dit weekend door de harde regen ons platte dak gaan lekken. De opbouw van ons platte dak is: houtdelen, bestaande bitumen dakbekleding daar bovenop nieuwe isolatieplaten en nieuwe dakbekleding aangelegd door onze dakdekker. De dakdekker heeft vandaag de lekkage gestopt en gaat morgen eea repareren...Dus service OK.

We zien nu op veel plaatsen vochtplekken in ons plafond en aan de zijkanten (muren buren) vallen druppels uit het plafond. Het plafond is opgebouwd: oud plafond =riet met gips, daarover heen tengels en daarop nieuwe gipsplaten. Er zit ruimte tussen het oude en nieuwe plafond.

We vermoeden dat er (veel water) staat op het oude riet/gips plafond, dat langzaam door druppelt naar het nieuwe gipsplaten plafond. Mijn dakdekker stelt voor morgen 2 gaten van bovenaf in het dak te maken en het water van bovenaf af te zuigen en daarna 2 ontluchters te plaatsen, zodat het vocht weg kan. Ik heb de volgende vragen:

- is het niet verstandiger om van onderaf in het plafond gaten te zagen, waardoor het water weg kan.
- als er 2 ontluchters in mijn platte dak zitten, gaat dan niet een deel van de nieuwe dakisolatie verloren (tocht)
- is het wel mogelijk om door al die daklagen (hout, bitumen, isolatie, bitumen) goed een ontluchter te plaatsen of is dat altijd een zwakke plek in mijn nieuwe dak (waar ik niet meer bij kom door het dakterras.)

Alvast bedankt voor jullie antwoord(en)
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik zou het eerst goed uit laten lekken en kijken hoe het zich ontwikkeld.
Als het goed droogt zou ik er verder niets aan doen. Helaas het is niet anders.
Ik zou met het opknappen van plafond en muren nog even wachten. :wink:
Van onderen iets open maken gaat wel maar je krijgt het heel lastig dicht. De oude dakbedekking/damprem moet zo luchtdicht mogelijk blijven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu