Montage dubbele trekschakelaar mogelijk in badkamer

Strifer

  • #1
Hallo,

Mijn zus heeft zojuist een nieuw huisje gekregen waarbij er geen ruimte is om de wasmachine en droger buiten de badkamer te plaatsen. Nu zit er een trekschakelaar in de badkamer waar een apparaat op aangesloten kan worden. Ik heb zelf twee trekschakelaars/een dubbele trekschakelaar, zodat ik mijn wasmachine en droger tegelijkertijd kan gebruiken.

Is het zomaar mogelijk om dit ook in haar badkamer te laten installeren, zodat ze twee apparaten tegelijker tijd kan gebruiken? Zijn er dingen waarmee rekening gehouden moet worden? Maakt het bijvoorbeeld uit dat de meter kast wat verder weg zit? Of moet ernaar gekeken worden om te kijken wat er mogelijk is? Iemand zei tegen haar dat dan het hele plafond open zou moeten... maar dat is bij mij destijds ook niet gedaan (beiden geen moderne woningen). En indien mogelijk: een idee van de kosten?

Uiteindelijk kan er eventueel een tuimel-trekschakelaar geplaatst worden in nood (omstebeurt gebruiken), maar dat is natuurlijk niet ideaal.


Alvast dank voor de informatie!
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #2
Kan je niet werkenmet een voorkeurs stekker doos.
die geeft voorrang aan het apparaat wat op dat moment de meeste stroom trekt.

groeten b
 

Strifer

  • #3
Niet als beide apparaten tegelijkertijd moeten werken, bovendien zijn de apparaten met een elektronische bediening (en dus niet met mechanische bediening) en zullen de apparaten dus onderbroken worden en stoppen wanneer er gewisseld wordt.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #4

zo een bedoel ik.
en dat de wasmachine en droger elektronisch zijn?
die heb ik ook, maar als er eventueel hier spannings uitval is, dan gaan beide machines gewoon verder waar ze gebleven zijn.
groeten b
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Die zijn niet toegestaan in een badkamer.En tegelijk wassen en drogen kan je ook vergeten.De trekschakelaar mag alleen vervangen worden voor een was-0-droog schakelaar.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #6
Als die tweede trekschakelaar netjes van een leiding naar de meterkast en een extra groepszekering wordt voorzien, zie ik het probleem niet. Dat kan ingrijpend zijn maar dat kunnen we zo ook niet inschatten.
Als je dat wilt laten doen vraag dan een offerte bij een paar elektriciens.
 

Strifer

  • #7
Bedankt voor de antwoorden. Ik ben bang dat we ook vast zitten aan de optie die Headhunter aandraagt, tenzij er grote aanpassingen gedaan moeten worden. Geen idee of er een extra leiding loopt of gemaakt kan worden. Zoals ik al zei zit de meter kast niet in de buurt en is het huis niet zo nieuw, dus wellicht moet er dan van alles open gebroken worden. Dan maar voorlopig even zo'n of/of ding :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu