Stopcontact aarden via CV of waterleiding?

Frederic

  • #1
Ik heb een contactdoos in de badmaker zonder randaarde :oops:

Ergens anders in dit forum vond ik dit:
Sxnder schreef:
Onder voorwaarden mag tegenwoordig wel een WCD in de badkamer worden geplaatst. Die voorwaarden zijn dat die WCD van randaarde is voorzien, achter een aardlekschakelaar zit en zich buiten de zone van bad en douche bevindt.
De aardlekschakelaar heb ik. De lokatie (zone) is ook in orde maar ik heb geen mogelijkheid om een randaardedraad te trekken naar deze contactdoos. De waterleiding is wel geaard (aardpen in de kruipruimte).

Kan ik de contactdoos aarden aan deze waterleiding?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Nee NOOIT.

Het is onzin dat je er geen aarde kan krijgen tenzij het wel heeel creatief is aangelegd, en dan vraag ik mij af wat er nog meer aan mankeert.
 

StefanD

  • #3
De eerste vraag is natuurlijk: waarom kun je geen aardedraad naar die WCD trekken?
 

Frederic

  • #4
De electra is nogal aan elkaar gebreid (erg oud pand) maar veilig. Alles vorig jaar laten controleren (en uitbreiden). Dus alles klopt met groep, aardlek, aardpennen etc. Ik kan alleen geen draden trekken omdat er onderweg lasdozen onder mijn mooi gelakte houten vloeren zitten. En om die nou open te breken dat is me nogal wat.

Maar waarom kan het niet via de waterleiding (of de CV?).
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Omdat bij een aardfout je waterleiding en cv onderspanning komen te staan, en koppelingen geen gegarandeerde elektrische verbinding hebben.
Omdat volgens de regels der kunst vreemdgeleidende delen niet als aarde gebruikt mogen worden, omdat de geleiding niet gegarandeerd kan worden.

Alles gecontroleerd en uitgebreid, en alles klopt behalve:
Aarde en vereffeningen in de badkamer.
Lasdozen onbereikbaar.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu