Douche- kraanstraal minder na verbouwing keuken

Olga1983

  • #1
Recentelijk is hier een nieuwe keuken gebouwd (via de woningbouwvereniging). Tijdens de verbouwing hebben ze het water tijdelijk afgesloten. Later ook weer aangesloten. Maar ik merk nu dat de waterstraal in de badkamer minder is geworden (warm en koud). Daar hebben ze ook aan een leiding gezeten, die moet voor het afsluiten van het water geweest zijn. Dit appartement is van 1987. Hiervoor had ik al niet de beste douchestraal en kon de woningbouwvereniging er niks aan doen (zeiden ze). Volgens hen lag het eraan dat ik op 3 hoog woon (hoogste is 4) en dat daardoor de druk verminderd. Hoe zit het dan met flats van 12-14 etages?

Ik heb overigens vaker op 3 hoog gewoond. Toen ik eerder op mezelf woonde op 3 hoog (in een grote flat) toen had ik een hele sterke douchestraal in het begin, was met een grote douchekop. Bij m'n moeder (ook op 3 hoog, van een flat met 8 etages) was het naar mijn herinnering niet altijd best. Na haar badkamerverbouwing was er wel een sterke douchestraal als die op een bepaalde stand stond (met weinig gaatjes) en de kraan goed voluit was gedraaid (er was 1 stand voor een mindere straal en een stand voor een sterkere straal). In beide gevallen heb ik gemerkt dat de straal sowieso minder werd na verloop van tijd (maar kan niet heel lang geduurd hebben). Weet iemand ook hoe dat zit?

Mijn huidige douchekop is niet de kleinste en niet de grootste. Er zijn 2 standen: 1 met vele straaltjes (verspreid) en 1 met weinig straaltjes (bij elkaar). Deze douche heeft alleen een nog redelijke werking gehad op die laatste stand voor een hardere straal. Deze harde straal is dus al (iets) minder na de verbouwing. Echt slecht is misschien nog anders, maar leuk is het niet, het dringt niet goed door tot de hoofdhuid. Handmatig kan het nog verschil maken, maar ik zie liever een oplossing voor een betere douche.

Ook in de keuken was de straal voor de verbouwing niet de beste (de kraan in de badkamer werkte geloof ik beter). Maar na de verbouwing heb ik juist een betere stroom in de keuken, werkt uitstekend (kan denk ik niet beter dan dit).

Ik had wat gezegd over de stroom in de badkamer en toen zijn ze gaan kijken en heeft 1 van hen denk ik de kraan van een leiding op z'n verst open gedraaid, maar dit heeft geen verschil uitgemaakt.

Uit een oud topic las ik over iemand die ook een probleem had met de waterstraal. Diegene had dit opgelost "door de begrenzingsknop aan de onderzijde van de ketel verder open te zetten". Weet niet of en hoe dat bij mij zit, maar ik zie onder de ketel 2 of 3 draaiknoppen (wit, zwart en rood). Wellicht weet iemand hier daar meer van af. CVketel is van Remeha selecta.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Staat de hoofd afsluiter in je woning wel vergenoeg open.

beneden in een van de kelders zit ook nog een strang afsluiter misschien is die ook tijdelijk dicht geweest en deze ook niet vergenoeg open staat.

Vraag bij de buren als hun ook genoeg druk hebben
 

Olga1983

  • #3
Ik vermoed dat die hoofdafsluiter dan in de badkamer zit, waar ze aan zaten. Heb er zelf daarna ook nog aan gezeten, en weer helemaal opengedraaid, maar helaas zonder verschil.

Waar de strang afsluiter zit, weet ik niet, maar wellicht kan ik daarover eens vragen bij de woningbouwvereniging. Bedankt voor de tip.

Iemand op de 4de etage zou geen last hebben van te weinig of minder waterdruk. Ik heb het er ook eens over gehad toen ik de keuken aan het uitzoeken was bij de woningbouwvereniging. Daar sprak ik een andere bewoner. Die zei iets van "het is niet het beste, maar het kan nog". Herinner me ook nog iemand die van alles geprobeerd had om het beter te krijgen, wat niet lukte. Haar appartement was boven een chinees restaurant, waar ze problemen mee had. We wonen in hetzelfde soort complex, maar het ligt een beetje in delen binnen een winkelcentrum.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Het kan ook wezen dat zeefjes verstopt zitten in de bad kamer.

welke kraan heb je last van zoal als wastafel kraan is kan je de perlator er af draaien

is het de douche kraan dan moet je vragen bij de woning bouw.


omdat je zei dat keuken wel goed is dan staat de afsluiters vergenoeg open en de inlaat combinatie onder de ketel ook.

draai de perlator er onder weg bv wastafel en test hem dan dan moet het goed wezen, zo niet zit er iets in de leidingen.
 

Roykes

  • #5
Er hoeft niet altijd een strangaflsluiter aanwezig te zijn.
heb je in de rest van je woning wel genoeg water? zo ja mischien je kraan wel verstopt, of is deze verkalkt
 

Olga1983

  • #6
Beetje laat, maar nog bedankt voor het meedenken (had de laatste antwoorden eerder ook al gelezen)

Ik had de "dop"-zeefjes eraf gedraaid, daar zaten wat frutsen in. De wastafel-kraan deed het toen geloof ik weer beter. Iemand vertelde mij over schoonmaakazijn. Ik heb dit geprobeerd bij de douchekop, door hem in de week te zetten met water en schoonmaakazijn. Lijkt inderdaad geholpen te hebben. Ik denk dat er bij het open en dicht draaien van de waterleiding, "prut" los is gekomen, wat toen verstopt is gaan zitten in de douchekop.

Misschien kan iemand nog antwoord geven op de vraag waarom een douchestraal sowieso minder lijkt te worden, na verloop van tijd (hoeft niet veel tijd te zijn). In India had ik dat ook, dat de straal minder werd. En het afhalen van de douchekop om rommeltjes weg te halen, leek toen geloof ik geen verschil te maken (misschien werden de stralen juist slapper).

Heb het idee dat de douche wel (iets) beter was in het begin toen ik hier kwam wonen (februari dit jaar).
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Vaak is het vuil, wat in de leidingen zit.
Dit vuil, verstopt dan een beetje de zeefjes die achter in de mengkraan zitten.
En daardoor krijg je ook minder water door de kraan en sproeier.

Ook kunnen de zeefjes gedeeltelijk dicht gaan zitten met kalk na verloop van tijd, vooral als er veel kalk in het water zit, zoals in sommige gebieden van Nederland.

Als de gaatjes van de douchekop dichtzitten met kalk, dan krijg je wel minder water er door, maar de stralen zijn wel krachtiger, tot onaangenaam toe.
Daarom hebben de meeste nieuwe douchekoppen, rubber sproeigaatjes.
Als die verkalkt raken, ga je daar even met je vinger overheen, en de gaatjes zijn weer goed open.
Die hoef je daarom ook niet in de azijn te leggen, om te ontkalken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu