Wanden WC strakmaken voor tegelen en leidingschacht inkorten

Ro_1

  • #1
Beste allemaal,

Vol goede moed ben ik begonnen met het verbouwen van de wc.
Nu heb ik de tegels (tot een 1,50m) van de muren gebeiteld met een boorhamer en het sierpleister daarboven afgestoken. Tot zo ver prima.
Nu moeten de wanden weer strak gemaakt worden om het straks van onder tot boven te tegelen. Waarmee maak ik de wanden weer strak? Ik heb MP75 meegekregen, maar die geven aan een minimale dikte van 10mm. Roodband ook 5mm of 10mm. Ik lees ook wat over cementmortel? Ik heb expres de tegels eraf gehaald omdat ik de volle ruimte wil benutten. Dus egaliseren moet zo dun mogelijk. Lijmresten probeer ik nog zo veel mogelijk weg te halen. Wanden zijn van gipsblokken en van beton.
Met welk product kan ik de muren weer egaal maken?

Foto's bijgevoegd!

Tevens moet de leidingschacht verkleind worden. Deze is van gipsblokken gemaakt. Is dit een kwestie van de gipsblokken aan elkaar en aan de bestaande gips en betonwand lijmen + wat ankertjes? Niet verlijmen aan de bestaande wanden zou toch sneller gaan werken en het tegelwerk vernielen? (Die regel aan de leidingschacht is tot waar deze ingekort wordt.

Alvast heel erg bedankt!



 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Je kan roodband ook dunner opbrengen (tot 0mm), al zijn er ook stucmiddelen van hetzelfde merk die bedoeld zijn voor zulke dunne toepassingen.

Maar in dit geval hoef je alleen de grote gaten op te vullen. De rest kan je gewoon met de tegellijm opvullen.

Dat verhaal over de schacht begrijp ik zo even niet.
 

Ro_1

  • #3
Bedankt voor je antwoord, IJkenhout.

Okee duidelijk. Bij de gipsblokkenwand lijmresten weghalen en met Roodband alleen de gaten opvullen.
Bij de betonnen wand is 't wel nogal gehavend, en dat zal misschien nog wat meer worden als ik de lijmresten weghaal. Deze ook egaal maken met Roodband (dat wordt dan wel geheel smeren, althans tot de helft) of een cementmortel als Knauf LSP650 (jaja heb ze net gebeld) of Eurocol 957 (internet.. :-) ).

Ik wil 't echt goed vlak hebben namelijk. Er komen vlakke grote tegels op waarbij je elke wijking gaat zien.

De leidingschacht: De laatste foto. het middenstuk wordt ingekort tot de houten lat. Dit zijn gipsblokken. De vraag is, hoe verwerk ik deze: Lijm ik ze op de grond en aan de betonnen wand (rechts) en de andere gipsblokken (links) + wat ankertjes? Of hoe gaat dat in z'n werk?

Wederom dank!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu