Nieuwe dakpan anders dan dakpan buren! Kan dat?

Lootje

  • #1
Beste mensen,

Ik heb een oud huis in een rij van 4 gelijke panden onder 1 dak, met oud hollandse dakpannen.

Nu wil ik de pannen, latten en nokvorsten laten vervangen van oud hollands naar de Narvik Alegra zwart verglaasd. Dit is een ander formaat dan de oud hollandse pan.
Is die nieuwe pan probleemloos naast de 'oude' pan van de buren te leggen, of gaat dat problemen geven? Is voor dit evt probleem een oplossing, of zit ik vast aan dezelfde pan als de buren? Dus het type pan die ik nu ook al heb..

De nieuwe pan is goedkoper en ik vind m mooier, vandaar de wens voor deze pan.

Alvast bedankt voor jullie reacties!
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #2
Kan je die vraag niet beter stellen aan het bedrijf waar je een offerte hebt gevraagd? want je wilt ze laten leggen, dus moeten hun dat probleem ook oplossen lijkt me.

groeten b
 

Lootje

  • #3
Ik twijfel nog of ik het wil laten doen of zelf wil doen, vandaar mijn vraag of dit überhaupt wel kan
 

Tiho

  • #4
De oude pan is volgens mij vlak (glad ) aan de onderkant, dus misschien heb je mazzel en zou hij passen indien je er een verbeterde tussen doet. Of mogelijk ook de andere. Ik geef je alleen weinig kans, pannen zijn gemaakt om in en over elkaar te vallen haken en passen.

Hier een link waar ook wat panneninfo te vinden is.

Wat ik nog wel kan bedenken is dat je een pan meer legt en ze iets hoger doet dan de buren, dan zou je een kant/chaperonpan in hun kant in de golf kunnen leggen wanneer je hem afslijpt. Beide kanten dus een halve pan oversteken ongeveer.

En een beetje oftopic, we hebben het hier weleens over lichtdoorlatende glazen pannen gehad, hier staat hij ook tussen van glas.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Oudhollandse pannen zijn niet vlak aan de onderkant, dit gaat nooit passen met de oudhollandse pannen die er nu op zitten, los daarvan is er niet zomaar een waterdichte aansluiting te maken tussen de verschillende soorten.
 

Tiho

  • #6
Mijn laatste optie is waterdicht , de rest niet waarschijnlijk.
 

Geus

  • #7
Ik zou er geloof ik niet vrolijk van worden als één van mijn buren ineens een andere pan op zijn dak gaat leggen. Dan ben je de eenheid kwijt en kan het er rommelig uit gaan zien. Ik zou sowieso eerst even het overleg zoeken, misschien is het wel mogelijk dit tot een gezamenlijke klus te maken en direct het hele rijtje aan te pakken. Is dat niet haalbaar, dan zou mijn persoonlijke keuze zijn de oude pannen terug te leggen en alleen beschadigde vervangen.
 

Bouwstakker

  • #8
Je kunt gemakkelijk een andere pan op je huis leggen...
alleen zul je dan verholen goten toe moeten passen.
dan leg je de nieuwe pan +/-2cm vanaf de pan van de buren. weet niet precies wat dat kost maar kun je gemakkelijk zelf maken. 2 opstaande latten op het dakbeschot bevestigen en hier epdm in rollen.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #9
Ik zou het eerst maar eens met de buren overleggen. Ook een bezoek aan het gemeentehuis kan denk ik geen kwaad. De kans op weerstand bij buren en gemeente lijkt mij vrij groot. Je moet je afvragen of je dat wilt.
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #10
Ik zou absoluut voor de verholen goot van "bouwstakker"gaan.
De mooiste oplossing.


w.
 

Tiho

  • #11
De meeste mensen zouden dat al niet met een dakkapel doen, vraag me niet waarom. Waarschijnlijk het niet controleerbaar zijn.
 

Geus

  • #12
Willem.S schreef:
De mooiste oplossing.
Dat ligt toch sterk aan het soort dakpan die TS wil gaan leggen en hoe dit staat t.o.v. de daken van de buren. Als je als enige in een rijtje voor andere pannen kiest, kan dat best consequenties hebben. Overleg met de buren is dus vooralsnog het motto. Laten we even afwachten op de reactie van TS.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #13
De soorten staan in de eerste post van TS. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu