RVS Verven

Stansfieldd

  • #1
Ik heb een vraag over het verven van RVS. De zonwering op mijn uitbouw is bevestigd op 2 RVS strippen. Nu heb ik de ral kleur van mijn zonwering. Maar hoe kan ik dit het beste aanpakken om de 2 strippen netjes in dezelfde kleur te krijgen als mijn zonwering?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Voor rvs vermengt men verschillende metalen: met name ijzer, chroom - minimum 10,5% - en koolstof - maximum 1,2%, naast nikkel, titanium, koper, aluminium enzovoorts. Hierbij gaat chroom oxidatie of roestvorming tegen.

Het oppervlak van rvs is bijzonder hard en niet geschikt om er zonder voorbehandeling weer verf op aan te brengen. Doordat hiervoor het materiaal aan de oppervlakte geruwd moet worden ( met o.a. zuur of grove schuurmiddelen ) gaan de eigenschappen van het rvs grotendeels verloren.

U kunt het volgende proberen - zonder enige vorm van garantie -: reinigen, opschuren, aanbrengen van een All-Grund hechtprimer geschikt voor staal, aluminium enz. en dit op hechting beoordelen. Na positief resultaat afwerken met de gewenste aflak.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu