Zomerstand en cv pomp

Jos_td

  • #1
Ik heb een vraag over de nefit proline in combinatie met een Cenvax 5000. De begane grond is voorzien van vloerverwarming en de eerste etage met radiatoren. Op de vloerverwarmingsunit zit een pomp met naregeling.

Ik wil graag de instelling op de cenvax 5000 aanpassen naar zomerstand, zodat de cv-installatie uitgeschakeld wordt maar er nog wel warmwater beschikbaar blijft.
Mijn vraag betreft de cv-pomp in de ketel, blijft deze op regelmatige basis draaien zodat voorkomen wordt dat hij vast gaat zitten. Of moet er ook op de ketel iets ingesteld worden.

Alvast bedankt voor de reactie(s)
Jos
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Past u een pompschakelaar op de vloerverwarming toe, deze biedt (bij toepassen van een juiste versie) al afdoende bescherming voor de pomp op uw vloerverwarmingsunit.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
De pomp in de cv word ook gebruikt bij ww bedrijf, dus ook in zomerstand zal de pomp een aantal keren per dag aanslaan.
 

Jos_td

  • #4
@degooyer
De pomp van de vloerverwarmingsunit draait constant in de laagste stand. Ik weet dat hier ook een schakelaar tussen kan om deze in de zomermaanden maar weinig te laten draaien. Maar momenteel maak ik daar geen gebruik van.
@the headhunter
Ik ging ervan uit dat de cv pomp alleen voor het cv gedeelte was. En dat deze in de zomerstand niet gebruikt zou worden. Maar je antwoord is duidelijk ook de ww voorziening maakt gebruik van de cv pomp.
Ik kan de ketel dus gewoon in zomerstand zetten.
Beide bedankt voor de reacties.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #5
Zo zijn er velen: men wil graag besparen en bedenkt allerlei constructies, terwijl de besparing gewoon makkelijk te koop is, maar maakt daar geen gebruik van........
Niet alleen in het stookseizoen bespaart men door een pompschakelaar in te zetten, maar ook in de zomermaanden bespaart u aanzienlijk d.m.v. een pompschakelaar. Zo'n pompschakelaar verdient u binnen een jaar ruim terug: er zijn weinig producten die zo snel zijn terugverdiend !!

Vanaf 1 januari 2013 zijn de nieuwe generatie circulatiepompen met energielabel A verplicht (voor nieuwe installaties) Bij die circulatiepompen mag geen pompschakelaar meer gebruikt worden en wordt het vermogen automatisch naar behoefte geregeld.
Als u zinvol wilt investeren is het vervangen van een energie-onvriendelijke circulatiepomp door een energiezuinige Label-A pomp nu ook al lonend.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu