Kiteboard tafel maken

Zwiggelbig

  • #1
Hoi mensen we leven in de 21e eeuw en ik heb een fantastische briljant idee voor een salontafel alleen ben ik iemand die altijd een onvoldoende op techniek kreeg dus ik heb geen flauw idee of het wel kan of hoe ik het zou kunnen maken of laten maken..

Ik heb een Kiteboard en wil hier graag een salontafel van maken voor bij de bank. Ik wil dan eigenlijks gewoon een doorzichtig blad over het kiteboard heen en dat het dus lijkt of het board je tafel is!

En om het dan nog een beetje lastiger te maken.. Heb ik in mijn idee ook nog een extra doorzichtige laag er onder die waterdacht is en waar een dunlaagje water in ligt zodat het lijkt of het board op het water drijft!

Het frame hoeft niet in de vorm van het kiteboard zelf zijn maar wel gewoon rechthoekig.

Dit is het board:



Iemand enige ideeën of het kan en mischien hoe?
 

Millew

  • #2
Even ter verificatie:
Je wilt een bak met een klein laagje water er in, waar het bord in drijft met daar een doorzichtige plaat overheen?

Dat lijkt op een heel laag en breed aquarium. Die kan je bouwen met glasplaten en siliconenkit. Alleen vrees ik dat je problemen krijgt met algengroei in het water.
 

Zwiggelbig

  • #3
@ Millew,

Ja bijna.

Een rechthoekig frame op salontafel hoogte. Met boven het board een doorzichte plaat. En daar onder (optioneel) en extra laag plaat met wat water. Maar het water en het board zijn dus gescheiden door nog een doorzichtige plaat.

Dus het liefst niet een bak waar het water al op de grond er in zit. Dat er eigenlijks dus pas een laagje water een stuk van de grond is en daar dan boven het board met nog een plaat.
 

Geus

  • #4
Dus van boven naar beneden glasplaat - board - glasplaat - water - glasplaat? Wat is dan nog het nut van dat water?

Er zijn vast wel conserveringsmiddelen om algvorming en verkleuring van water in dergelijke constructies te voorkomen.

Kies in ieder geval voor je bovenste glasplaat veiligheidsglas.
 

Tiho

  • #5
Je hoeft er ook geen water in te doen. Een doorzichtige vloeistof moet voldoende zijn.
 

Millew

  • #6
Het is mij nog niet helemaal duidelijk wat voor een visueel effect je nastreeft, maar ik heb het idee dat water, geheel ingesloten in een glazen doos, er niet meer uitziet als water. Dat gaat er uitzien als een hele dikke plaat glas.

Water ziet er uit als water door de golfjes en spiegeling van het licht en de omgeving.
In de modelbouw wordt water wel gesimuleerd met geprofileerd glas of spiegelglas. Dat kan je dan toepassen zonder echt water er in te doen.

Op de kleuterschool gebruiken ze blauw crepe-papier. Maar ik neem aan dat je er geen carnavalsvertoning van wil maken :wink:
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Leuk idee. Ik zou dat board weglaten en de tafel vullen met lava-lamp vloeistof :)

 

Zwiggelbig

  • #8
Hey ja prima oplossingen voor het water! Ja het lijkt nogal ingewikkeld en ik heb geprobeerd een soort bouwtekening te maken.. AUB lach me niet uit.. Nja mag ook wel is ook om te lachen eigenlijks maar goed hopelijk snappen jullie dan het idee!

Dus het is niet direct vanaf de grond het water. Eerst een deel gewoon frame en dan pas een klein laagje water of doorzichtig vloeistof. En daarboven dan het kiteboard ingesloten met een doorzichtige plaat er weer boven op!



Blauw is het laagje water en rood het board. Dus het zouden dan 3 platen moeten zijn en van de zijkant dan dichtgemaakt waarvan alleen de vloeistof laag waterdicht hoeft te zijn.

Is dit wel mogelijk om te maken/laten maken?
In het board zitten trouwens vinnen die er dan af gaan, dan heb ik dus wel al 4 gaten aan beide zijden om eventueel wat vast te schroeven.

Nogmaals hele erg bedankt! Ik kan het board voor veel verkopen maar eigenlijks wil ik wel is wat unieks in me eigen huisje, iets eigens hoop dat het lukt!
 

Klusidee ralf

Administrator
Admin
  • #9
Eigenlijk zou het water wat moeten golven voor een gaaf effect...
 

Millew

  • #10
Frame kan je maken van vierkante metalen buis en m.b.v. buisverbinders in elkaar zetten. RVS lijkt mij het mooiste maar is ook duur.
In elkaar lassen kan ook, maar dan moet je wel een bedrijf zoeken dat in de meubelbranche werkt en gewend is om dunwandig (RVS) buis te lassen. Bij een constructiewerkplaats hoef je niet aan te kloppen.

De waterbak kan je maken op dezelfde manier als aquariums: glasplaten lijmen met siliconenkit.

Het geheel wordt nogal zwaar, dus je zou het zodanig moeten ontwerpen dat je het in gedeeltes ter plaatste kan opbouwen. Bijvoorbeeld eerst een onderframe in elkaar zetten waar de waterbak in wordt geplaatst, vullen met water en dan glazen deksel er op. Deze glazen deksel zou je ook kunnen vervangen door dik plexiglas, zodat je daar 'zwevend' het board op kan schroeven. Plexiglas en board vormen dan één geheel dat als deksel fungeert.
Daarna een bovenframe in elkaar zetten die demontabel op het onderframe kan worden geplaatst. Daar komt dan als laatste het eigenlijke tafelblad op.
 

Klusserpaultje

  • #11
Best leuk idee, is het onderhand al een beetje gelukt ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu