Bankirai terrastegels leggen

Cris-99

  • #1
Hey,
Ik heb in mijn tuin een stukje grond (5x2) waarin ik terrastegels (1 x 1m) wil leggen. Dit stukje grond ligt 'opgesloten' tussen mijn stenen terras en berging en schutting. Nu was mijn idee dan ook:
-Afgraven (cm of 12) zodat terras tegels gelijk komen met stenen terras.
-ophoogzand erop en egaliseren
- Dan beton tegeltjes(30x30 met 30cm afstand van elkaar) erop die de dwarslatjes die onder de tegels zitten ondersteunen(zodat de tegel niet gaat doorzakken).
- Worteldoek
- En dan de terrastegels erop.
Doordat het terras 'opgesloten' ligt, lijken mij de regels overbodig.
Er wordt niet veel gelopen of gezeten op het terras btw.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik zou nooit zulke grote tegels van bankirai gebruiken i.v.m. het werken van deze houtsoort, tegels van 50 x 50 cm lijkt me beter.
De ondergrond maken van gestabiliseerd zand en daar de tegels op leggen helpt beter tegen verzakken dan trottoirtegels op de hoeken.
 

Cris-99

  • #3
Plan is aangepast. Ik heb het wat meer afgegraven en flinke laag ophoogzand erop (12cm ongeveer). Het wordt volledig bestaat eronder en daar komen de bankirai tegels op. Omdat we alle tegels in dezelfde richting willen(plankeneffect), gaan we toch voor de grote zodat je zo min mogelijk 'overloop' randjes krijgt van de ene naar de andere tegel. Ps ik kies voor de tegels en niet voor planken omdat dit 1: een stuk goedkoper is en 2. zo te vervangen is (nieuwe tegel erin en klaar). en 3. minder werk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu