Hulp bij isolate uitbouw

Lieveke

  • #1
Hallo,

Ik heb hier al meermalen hulp gehad en ben nu na lang denken bijna uit het isoleren van mijn uitbouw maar ik loop nog tegen een paar problemen op. Wellicht willen jullie mij hiermee helpen zodat wij kunnen starten op de juiste wijze?

We hebben een huis dat een HSB uibouw heeft.
We hebben nu de planken verwijderd en gekeken wat erachter zit.
De zijmuren bestaan uit kalkzandsteen en de achterzijde is volledig HSB.
De zijkanten willen we met PIRplaten (dubbel alu) isoleren (direct op kalkzandsteen), hier een dampopen folie eroverheen en dan nieuwe rabat erop. Natuurlijk houden we rekening met de luchtspouw.
Ik heb met Kingspan contact gehad en deze vertelden mij dat dit de beste manier is voor de zijkanten.
De achterkant die volledig HSB is willen we isoleren met bouwplaten van Rockwool wederom dubbel alu en hier weer dampopen folie eroverheen.

Nou heb ik nog de laatste vragen:
1. Waarom adviseert Kingspan aan de zijkant toch met dampopen folie te werken? Ik dacht dat PIR-isolatie ongevoelig was voor vocht? Het enige dat ik kan verzinnen is dat ze dit adviseren omdat de buitenspouw gewoon van hout word?

2. Als ik de achterkant isoleer met bouwplaten met dubbel aluminium dan kan de dampdichte folie toch vervallen of is het beter hier toch extra dampdichte folie te gebruiken? Het gaat me overigens niet om het kostenplaatje maar om het geklungel met kleine stukjes.

3. Welke type dampopen folie kan ik het beste gebruiken?
Ik wou eerst "waterkerende dampopen folie" kopen maar deze zal misschien teveel vocht doorlaten dus twijfel ik nu over "waterdichte dampopen folie". Dit omdat je altijd wat vocht acter je rabat houdt. Maar je hebt ook spinvlies? Ik ben bij meerdere zelfbenoemde experts geweest (zoals Pontmeyer) maar iedereen zegt iets anders en de meesten praten je enkel naar het duurste folie toe.
Welk type folie adviseren jullie?

Ik hoop dat jullie me willen helpen!


Groetjes Désirée
 

Bernhard

  • #2
@Désirée,
Een waterkerende dampopen folie gebruik je als de rabatdelen af en toe een druppeltje water doorlaten.
Een spinvlies gebruik je als de rabatdelen regelmatig water doorlaten.
Het opvolgen van het advies van de fabrikant is een verantwoorde keuze.
mvgr Bernhard
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu