Grenen kast wit verven

DH20

  • #1
Hallo,

Ik heb via marktplaats een grenen tv-kast gekocht. In de advertentie stond dat het grenen is, maar hier twijfel ik aan. Ik vind het er niet uitzien als grenenhout. Hoe kan ik erachter komen wat voor een houtsoort het is?

Ik wil de kast wit gaan verven, maar op de zijkanten zitten plakstrips. Kan ik deze mee verven en hoe? Heb ik daar speciale verf voor nodig, of kan ik dat ook gewoon schuren en verven?

Alle tips zijn welkom! :)
 

Geus

  • #2
Misschien even fotootjes plaatsen, dat maakt het makkelijker vast te stellen om wat voor een materiaal het gaat. Hoe bedoel je plakstrips? Zou het kunnen gaan om gelamineerde meubelpanelen o.i.d.?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #3
Bij naaldhoutsoorten ( grenen - vuren ) ziet u op de kopse kanten de jaarringen / vlam onafhankelijk of het hout dosse of kwartiers gezaagd is. Gefineerde plaat is met gelijmde kantstroken op de gezaagde zijden afgewerkt.

Zowel naaldhout als gelamineerde oppervlakken kunt u met een regulier verfsysteem behandelen. Bij grenen de kast eerst na het reinigen / schuren en ontstoffen in de isolarende grondverf zetten om doorslaan van noesten en kwasten in het oppervlak tegen te gaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu