Vaatwasprogramma duurt veel langer dan aangegeven.

Jacter

  • #1
Ik heb het volgende probleem:

Vaatwasser: Siemens, Topline; type SE65560/13
Als ik het wasprogramma van mijn vaatwasser instel op 55 graden dan duurde hij normaal ongeveer 72 minuten. Nu echter geeft hij 99 minuten aan. Als hij dan het programma gaat draaien geeft hij na een tijdje nog steeds 99 minuten. Hij draait dan maar zo 3 uur. Waar ligt dit aan. Heb al diverse forums bezocht maar kom mijn probleem niet tegen. De zeef in de aqua-stop is schoon. Er zit wel wat water onder grof/fijne zeef. Dit zie je pas na het uithalen van de zeef.

Al vast bedankt voor de reactie(s).

Jacob
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Niveauregelaar en slang naar kuip reinigen toestel neemt te weinig water door vervuiling en kan hierdoor niet goed verwarmen waardoor de programma's langer duren.
Zoek op dit forum naar niveauregelaar en geribbelde slang.
 

Jacter

  • #3
Beste S.Oldeerbout,

Ben een paar dagen weg geweest en ben nu begonnen met de vaatwasser.
Het is een inbouwmachine.
Heb hem onder het aanrecht vandaan geschoven en nu blijkt dat hij rondom helemaal is afgedekt. Kan nergens iets ontdekken van een mogelijkheid om de platen weg te krijgen.
Aan de onderzijde, rechtsachter zit de waterslang en de waterafvoer maar kan er met geen mogelijkheid bij komen.
En waar zit de niveauregelaar??
Hoe pak ik dit probleem aan??
Is er een site waar foto's in stappen staan voor dit probleem???

Update:
Heb het linker paneel toch kunnen verwijderen.
 

Jacter

  • #4
Ik vermoed dat de niveauregelaar rechts onderin bij de rode plotter?? zit??
Hoe krijg ik deze verwijderd om schoon te maken?? Hij is, op moment schrijven, behoorlijk droog maar de rode stang is vrij in bewegen. Zit wel kalkaanslag.
Links boven, bij de rode halve maan, zit wel vuiligheid. Kan alleen niet zien wat.
Hoe krijg ik de 2 horizontale steunstangetjes verwijderd. Ze zitten met metalen klemmetjes vast aan de linkerzijde.
 

Jacter

  • #5
Ik heb het voor elkaar gekregen. De geribbelde slang zat wel voor 3/4 dichtgeslibd met drab. Deze schoon geragd met een flessenrager. Toen kwam het moeilijkste, het uit elkaar halen van de niveauregelaar en daarna de langstdurende klus, het schoonmaken van de linker bovenhoek van het labyrint waar dat zwarte vlottertje zit. Wist niet dat het er zat, maar zat wel vuiligheid.
Na een 1/2 uurtje weken met bleek, vergruiste stukjes afwasblokjes en heet water. Goed schudden, kloppen met het handvat van een schroevendraaier en het komt los. En het vlottertje is weer vrij in zijn beweging.
De vaat is weer glimmend uit de machine gekomen.

S.Oldeerbout, bedankt voor de oplossing en verder iedereen die over dit euvel heeft gedeponeerd op dit forum.

Jacter
 

Lmeurs

  • #6
Deze website is de nachtmerrie van iedere witgoedboer! ;-) Wij zaten met hetzelfde probleem met onze +-15 jaar oude Siemens SE24268eu/25. Nooit een kick gegeven, maar nu duurde het wasprogramma een paar uur en werd de vaat niet schoon.

Na de soda-methode meerdere malen toegepast te hebben heb ik met behulp van dit uitgebreide forum als leek het labyrint (linker bovenkamer was volledig dichtgeslibd) en de niveauregelaar gedemonteerd en gereinigd. Helaas was het probleem nog niet verholpen en leek het water ook niet verwarmd te worden. Getipt door een ander thread (https://www.klusidee.nl/Forum/topic/siemens-vaatwasser-wordt-niet-warm.1935/) heb ik het verwarmingsrelais met succes opnieuw vast gesoldeerd.

Het heeft mij alles bij elkaar bijna twee dagen gekost, maar m.b.v. dit forum was het leuk en leerzaam om te doen. Gelukkig voor ons voorlopig geen nieuwe vaatwasser, waarvoor dank! :-)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu