Keramische kookplaat bromt

George en carina

  • #1
Hallo,

Onze keramische kookplaat Miele KM190 maakt opeens een brommend geluid tijdens het koken. Na het uitschakelen van alle kookeilanden bromt de kookplaat nog steeds. Wanneer de kookeilanden wat zijn afgekoeld, dan stopt het brommen. Het brommen stopt (natuurlijk) ook wanneer ik de stekker eruit trek.

Ik heb het idee dat een relais gekoppeld aan de thermostaat defect is... Ik weet niet hoe ik de kookplaat los krijg van het aanrechtblad. Wordt dit normaal gesproken geplakt (want ik zie geen schroeven aan de onderzijde)? En als ik de kookplaat los zou krijgen, is zo'n relais dan überhaupt te vervangen?

Vriendelijk dank
George
 

Co de Witgoedman

  • #2
Er zit inderdaad een relais in deze kookplaat en deze kan defect zijn of zijn losgetrild.

De kookplaat zit, als hij juist is gemonteerd met 4 zgn. blattfeder (veren)met 4 schroeven via de onderkant vast.

Het komt echter ook wel voor dat sommige lieden de kookplaat met lijm vastzetten... zo hoort het niet, maar gebeurt toch nog te vaak.
 

George en carina

  • #3
Dan vrees ik dat onze kookplaat geplakt is, want ik zie wel de schroefdraad maar geen schroeven. Wat is dan de beste manier om deze los te krijgen? Lossteken en maar hopen dat het blad niet beschadigd wordt (we hebben een gefineerd blad) of met een lijmverwijderaar werken?

Vriendelijk dank
 

Gerrit

  • #4
Als je gaat wrikken heb je wel kans dat je blad beschadigt.
Doe het in elk geval met kleine stukjes en vooral veel geduld.

Sukses
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Ik heb pas geleden zo'n gelijmde kookplaat verwijderd. Nu moest ik ook het aanrechtblad vervangen, dus het was niet zo erg als het beschadigde.
De kookplaat kwam er uiteindelijk verbogen en zwaar beschadigd uit...

Een lijmverwijderaar zal weinig effect hebben, vrees ik. Zoiets kan echt muurvast zitten. Het beste is om met een scherp (hobby, afbreek) mes te proberen de lijmlaag zo goed mogelijk door te snijden. Doe wel voorzichtig dat je niet uitschiet.

Wil je kracht zetten met een beitel of breekijzer, leg dan op het aanrechtblad een strook stevig materiaal, dun triplex, plastic oid, en plak dat met klustape aan het aanrechtblad. Zodat je het gereedschap niet op het blad zelf laat steunen bij het wrikken, maar op die strook.

Ik had het geluk, dat ik zowel kookplaat als aanrechtblad kon weggooien. Moet zeggen dat het blad (multiplex met hard kunststof bovenlaag) er het beste vanaf is gekomen na al het gewrik, beter dan de kookplaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu