Aanbouw voelt koud / tochtig

Martin39

  • #1
Ik heb vorig jaar een aanbouw gezet (zelf) en voel een koude luchtstroom via bepaalde contacten en centraaldozen.

Ook koelt het sneller af als voorheen zonder aanbouw

Op 1 punt waar de muur aansluit op de bestaande aanbouw is het voegwerk gescheurd op zich wel logisch nawerking 2 gebouwen etc.

Is het mogelijk dat de koude lucht zo binnekomt, via de spouw en onder het hout door van de koude dakconstructie met overstek (lees een plaat hout die over de spouw heen steekt)

Ik zit erover te denken (beetje laat) om de 3cm spouw die niet geïsoleerd is na te laten purren omdat deze uitzet en dan de boel hermetisch sluit in de hoop zo van de tocht en koude af te komen.

En om daarna de scheur te laten kitten

Iemand een idee commentaar ?
 

Martin39

  • #2
Hmmm echt niemand een idee ?
 

Tiho

  • #3
Bij mij zit er een soort schuimband tussen. Ik denk dat jij dat ook had moeten doen. Dillitatievoeg is dat.
 

Pirke

  • #4
Ik zit erover te denken (beetje laat) om de 3cm spouw die niet geïsoleerd is na te laten purren omdat deze uitzet en dan de boel hermetisch sluit in de hoop zo van de tocht en koude af te komen.

Betekend het bovenstaande, dat je een nieuwe aanbouw gemaakt hebt met 3 cm spouw, maar zonder isolatie? Of is dat het oude gedeelte waarover je het hebt?

Als het eerste het geval is....dan ben je eerlijk gezegt niet slim bezig geweest. Naisoleren dan maar, en het oude gedeelte ook doen.

Heb je het fundament van het nieuwe, verankerd aan het het oude fundament? Als dit niet het geval is...dan hoef je die voegen niet opnieuw te voegen. Die blijven nog wel een jaar of tien scheuren.
 

Martin39

  • #5
Nee de spouw is 10 cm gevuld met 7cm steenwol

Het nieuwe fundament heb ik met aan het oude fundament dmv grote haken geboord in de oude fundering daar het ijzerwerk aan gehangen en toen beton gestord 50 breed en 60 diep

De voegen die nu zijn gescheurd (aansluiting oud en nieuw wil ik laten kitten
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Die spouw zou ik niet vol spuiten. Zorg dat alle kieren zijn gedicht. De dilatatievoeg dichtkitten en alle andere opnieuw voegen. Achter de inbouwdozen afdichten.

Je kan evt. een thermoscan (laten) uitvoeren om erachter te komen waar de lekken zitten.
 

MvanV

  • #7
Je weet eigenlijk al dat het bij contactdozen zit.

Wellicht hebben ze de steenwol niet goed dekkend aangebracht bij de electrabuizen en dozen, maar een beetje lomp afgeknipt waardoor er ongeïsoleerde stukken zitten.

Misschien kan je de dozen eruit halen of er een gaatje in boren om dan nog wat wol er bij te frotten of wat PUR in de holtes te spuiten.

Je hebt nu ook doe het zelf thermoscanapperaatjes van een DUits gereedschapsmerk voor 40 tot 55 euro. Die kunnen met groen/oranje/rood langs een muur scannen om verschillen op te sporen. Gaat wel trager dan een scan, maar is goedkoper.
 

BETONmonteur

  • #8
Weet je zeker dat het bij je contact dozen vandaan komt.
dit kan je anders controleren met een aansteker, als de vlam beweegt heb je zekerheid.

In dat geval kan je overwegen om via de contactdoos de ruimte er omheen dit te purren.

Het nadeel is dat het lastig is om ooit nog wat aan de contactdoos te doen maar als het goed is is alles goed aangesloten en hoef je er nooit meer bij te komen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu