(Vijver)pomp

Blancocampo

  • #1
Ik heb een huis gekocht met een vijver (L-vorm) van ongeveer 7,50 x 2,00 meter. De oude bewoner heeft de pomp meegenomen en nu moet ik er zelf een andere voor kopen. Ik heb echter geen idee waar ik op moet letten bij de aanschaf, neem aan dat er in ieder geval op capaciteit gelet moet worden. Wie kan me simpel uitleggen wat voor een pomp ik moet nemen en waar ik op moet letten?

Daarnaast heb ik een pomp nodig voor het aanwezige puntstuk. Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde verhaal als hierboven

Alvast dank!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ga naar een speciaalzaak, van een afstand niet te beoordelen.
Er moet met factoren zoals ligging, hoeveelheid zon/schaduw, bomen in de buurt, diepte, filter en hoeveelheid waterplanten rekening worden gehouden.
 

Uibeltje

  • #3
Ligt eraan waar de pomp voor gebruikt gaat worden. Als het alleen is om een filter te voeden heb je niet zo'n grote nodig. De gehele inhoud van de vijver moet ca. 1-2 keer per uur door het filter. Je moet er echter wel rekening mee houden dat hoe dieper de pomp ligt des te lager de opbrengst.

Is het voor bijvoorbeeld een waterval dan heb je er al een nodig die enkele 1000-en liters water per uur tot de gewenste hoogte kan brengen afhankelijk van de breedte van de waterval.

Let ook op stroomverbruik bij aanschaf, beter een iets duurdere zuinige pomp dan een goedkope stroomvreter. Ze staan toch vaak 365 dagen per jaar aan.
Kijk anders op de site van een pompfabrikant, staat veel info.

Bijvoorbeeld: messner of oase.
 

Blancocampo

  • #4
Ok dan. Ga ik het bij een speciaalzaak proberen. Realiseerde me niet dat er zoveel factoren meespelen voor een juiste pomp.
Wilde me eerst dus eerst onafhankelijk laten voorlichten alvorens een veel te dure, overdreven pomp aan te schaffen.

Bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu