Nieuw onderwerp Reageren Ga naar pagina   Volgende
Alex88


Geregistreerd op
7-1-2012
Berichten: 6
07 Januari 2012, 21:41   Essent E-Thermostaat - Radson Maxicom E
Hoi!

Ik heb vandaag van essent een e-thermostaat ontvangen. In de bijbehorende instructies lees ik volgende

Maxicom HR -> thermo op klemmen 1 en 2, weerstand SC (bijgeleverd) op 2 en 4.

Momenteel heb ik een chronoterm 4.

Ik ga dus kijken in de handleiding online, en kijk dan in de ketel en zie daar een groen blokje wat zou zijn voor de aan/uit kamerthermostaat.

Wat ik echter zie is nrs 2 3 3 1. Op 2 het rode kabeltje, op 3 het blauwe. Op de overige 3 en 1 zitten 2 flinkere paarse kabels.

Ik snap dus ook niet echt waar ik de weerstand zou moeten plaatsten. Kan iemand me wellicht uitleggen wat ik overzie?

Dankjewel
Klusidee
Cvpomp


Geregistreerd op
29-4-2011
Berichten: 29
07 Januari 2012, 22:10  
Hoi,

Zie blz 19 van de handleiding.
http://www.gebruikershandleiding.com/Radson-Maxicom/preview-handleiding-57178.html

De paarse draad is de weerstand (volg de draad maar deze is doorverbonden)
Alex88


Geregistreerd op
7-1-2012
Berichten: 6
07 Januari 2012, 22:17  
Maar mis ik geen klem 4?
Bundy
Specialist Verwarming

Geregistreerd op
26-2-2005
Berichten: 1006

Tiel
07 Januari 2012, 22:47  
Kijk in uw boekje v/d ketel op Blz . 19 afbeelding 7
Inter


Geregistreerd op
7-7-2010
Berichten: 121
08 Januari 2012, 13:18  
Deze aansluiting is voor opentherm aansluiting
Wilt u hem op de aan/uit poort aansluiten moet je dit printje verwijderen.
De aan uit aansluiting zit verder naar links, is dus een ander blokje.

mvgr
Alex88


Geregistreerd op
7-1-2012
Berichten: 6
08 Januari 2012, 13:33  
Ben je daar zeker van? In het boekje staat namelijk dat deze groene voor aan/uit zou zijn. stukje naar links is wel een grijs blokje met 1 2 4 7 8 9, maar daar staat bij radson modulerende thermostaat 0-24v.
Obelix2
Specialist Verwarming

Geregistreerd op
1-3-2008
Berichten: 6049

Heerlen
08 Januari 2012, 13:41  
Ja radson modulerend.
Geen opentherm dat is later pas gekomen

Hij moet op aan uit.


Laatst aangepast door Obelix2 op 08 Januari 2012, 14:09, 1 keer bewerkt
Alex88


Geregistreerd op
7-1-2012
Berichten: 6
08 Januari 2012, 13:53  
Okee

maar momenteel zit die chronotherm rood&blauw op 2 en 3. in t boekje bij deze nieuwe thermostaat staat bij maxicom hr (is maxicom hr en maxicom e iets anders?) dat de thermostaat op 1 en 2 moet. en de subcharge weerstand op 2 en 4.

Vraag 1 is dus eigenlijk moet ik dus die paarse weerstand nu weghalen en het rode en blauwe kabeltje respectievelijk op 1 en 2 steken?

Vraag 2, wat moet ik met die weerstand, kan hem wel bij 2 erbij steken maar zie geen klem 4 op het blokje.
Klusidee
Obelix2
Specialist Verwarming

Geregistreerd op
1-3-2008
Berichten: 6049

Heerlen
08 Januari 2012, 14:10  
Gewoon aansluiten waar de oude op zat .
Alex88


Geregistreerd op
7-1-2012
Berichten: 6
08 Januari 2012, 14:16  
Oke duidelijk, niks met dit ding doen?

Obelix2
Specialist Verwarming

Geregistreerd op
1-3-2008
Berichten: 6049

Heerlen
08 Januari 2012, 14:17  
Gewoon proberen of het werkt.
Obelix2
Specialist Verwarming

Geregistreerd op
1-3-2008
Berichten: 6049

Heerlen
08 Januari 2012, 14:22  
technische documentatie

kijk op blz 15, als ik het zo zie moet er op 1-3 de weerstand komen.
Inter


Geregistreerd op
7-7-2010
Berichten: 121
09 Januari 2012, 09:35  
Het printje die je op de foto ziet is het otm1 printje!
Deze print is voor OPENTHERM.
aLS JE EEN AAN/UIT SCHAKELING WILT MOET JE DIT PRINTJE LOSKOPPELEN!ExclamationExclamationExclamationExclamationExclamation
Cvpomp


Geregistreerd op
29-4-2011
Berichten: 29
09 Januari 2012, 21:25  
@ Inter. Als dit printje voor OT is , en er hangt nu een Chronotherm 4.
Leg dat dan is uit.

In de ketel zo laten zitten en de essent thermostaat aansluiten op de bestaande kabel (dus op 2-3)
Ingmar89
Specialist Verwarming

Geregistreerd op
19-1-2008
Berichten: 1803
09 Januari 2012, 22:30  
Mischien is het een chronotherm modulation(uiterlijk gelijk aan een chronotherm 4, op wat letters na)
Naar boven
Nieuw onderwerp Reageren Pagina 1 van 2 Ga naar pagina   Volgende

Gerelateerd aan: Essent E-Thermostaat - Radson Maxicom E
Onderwerp Forum Reacties Laatste Bericht
Bijvullen Radson Maxicom E Verwarming en gas 3 02 Februari 2010, 18:45
Radson maxicom-E storing EA (code 4) Verwarming en gas 1 14 Februari 2005, 03:25
Geen nieuwe berichten Radson Maxicom E blijft verwarmen Verwarming en gas 1 22 December 2011, 11:46
Radson Maxicom, geen warm water wel CV Verwarming en gas 4 24 Januari 2009, 19:10
Radson Maxicom E slaat niet altijd aan Verwarming en gas 17 28 Augustus 2010, 10:44
C.v. blijft warmte afgeven (Radson Maxicom, chronotherm IV) Verwarming en gas 11 10 Februari 2011, 20:39