Geen water in waterbak Marynen CMK726RE

Knoxxio

  • #1
Als eerste kwam elke keer na een minuut draaien de indicatie WATERBAK VOL, terwijl deze leeg was. Achterkant geopend en de kleine snaar lag los. Deze gemonteerd, maar nog steeds geen water in de WATERBAK, maar draait nu wel door. Moet wel vertellen dat de droger abij de vorige eigenaar altijd met een afvoerslang heeft gewerkt, maar vanwege veranderde situatie is nu de WATERBAK nodig. Er is ook geen plas te ontdekken, ja een kleintje, RA, RA, waar is het water. Helaas heb ik geen schema.
Volgens mij zit op de waterpomp een rood palletje die met een bimetalen plaatje gestuurd wordt. Maar wanneer moet de pomp werken en kan ik dat meten. Heeft iemand enig idee en ook hoe de slang weer naar de ingebouwde WATERBAK moet lopen?
 

HarryO

  • #2
De aansluiting aan de achterkant moet weer dicht gemaakt worden.
Zie pagina 5 van de handleiding

Als er nu geen water uit komt doet hij z'n werk ook niet.
De pomp loopt bij een bepaald water nivo in de condensor ruimte en word aangestuurd door en vlotter. Als de vlotter blijft hangen gaat de pomp niet lopen of loopt altijd. Verwijder linker zijkant en volg de slang vanaf de waterbak naar de pomp. Maak deze schoon, verwijder de pomp en maak deze ook schoon.
 

Knoxxio

  • #3
Harry bedankt, inderdaad loopt de pomp na dat ik het gat dichtgemaakt heb en als een bepaald niveau is behaald. De was wordt nu wel droger, maar helaas is het eindresultaat niet behaald, omdat de aandrijfriem geknapt is. Ik denk niet zozeer door ouderdom, maar ergens loopt iets stroef. Ik zal dat ding maar helemaal slopen en schoonmaken voordat ik een nieuwe riem opzet.
Enig idee waar nog onderdelen voor deze machine verkrijgbaar zijn?
 

HarryO

  • #4
Zie hier voor leverancier info.

Neem de oude snaar mee of schrijf de nummers van de snaar op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu