Condenswater in Remeha Selecta

Boy030

  • #1
Beste specialisten,

Kunnen jullie mij helpen met een vervelend probleem met mijn 8 jaar oude Remeha Selecta? Sinds de ketel met t koude weer vaker gebruikt wordt ligt er een laagje condensaat onder in de ketel, wat leid tot roest, lekkage etc. Hoe kan ik dit voorkomen? De (beker)sifon en afvoerleiding is schoon, sifon staat altijd vol met warm tot heet condensaat, wat zou het kunnen zijn?

Alvast dank voor het lezen en een eventuele reactie.

Groet,
Boy
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
Beker moet vol staan ja,dat is goed- wat vaak gebeurd is dat de steekpijp die in de ketel gedraaid zit(hier onder zit je sifon) dat die schroefdraad van die pvc pijp gescheurd is , en lekt dus via die scheur.

Dus eerst opstoken en kijken of deze daar lekt (goed kijken dus)

Zoja nieuw steekpijpje er in draaien,is los leverbaar.
 

Xr8

  • #3
Heb je de warmtewisselaar van de ketel wel eens laten schoonmaken? Achter de voorplaat zitten 2 pakkingen, 1 sleutelgat pakking en buitenom een rode siliconenpakking. Deze willen wel eens gaan lekken na verloop van jaren. De voorplaat is te verwijderen door de M6 moeren los te draaien. Zorg wel dat je nieuwe pakkingen hebt. Laat anders onderhoud uitvoeren en tegelijk de ketel afstellen op CO2

Succes.
 

Boy030

  • #4
Na wat eerste aanpassingen lijkt het water nu ergens anders vandaan te komen dan uit de sifon. Het komt nl uit de rechteronderhoek, een blok waar het koude inkomende water enerzijds en het warme buffer water anderzijds op aangesloten zijn, deels verpakt in isolatie. Wat is dit en hoe dit op te lossen?

Heb gister de sifon en uitgaande leidingen nogmaals gereinigd, aansluitrubber van de sifon op de warmtewisselaar vervangen. Vorig jaar zijn de pakkingen van de warmtewisselaar vervangen.
 

Boy030

  • #5
De lekkage komt blijkbaar onder uit de platenwarmtewisselaar. Deze is nog nooit ontkalkt, schoongemaakt of open geweest. Is het advies dit eerst eens allemaal te doen?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #6
Rest maar 1 oplossing.
Vervangen die platen wisselaar.
Openen kun je hem niet en met ontkalken zal hij hooguit
erger gaan lekken omdat je een laagje (veel al kalk) weg haalt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu