Boeiboord vervangen

Pahov

  • #1
Beste mensen,

Mijn boeiboord van het platte garagedak is aan vervanging toe en ik wil hem zelf gaan vernieuwen door watervast multiplex boeiboorden. Ik neem aan dat dan ook de aluminium trim lostkomt wanneer ik het oude boeiboord eraf haal. Hoe kan ik dit het beste aanpakken zonder de dakbedekking te vernieuwen, die is namelijk nog prima en hebben jullei advies over het materiaal?
Door het schuine oplopende deel aan de rand van het dak, zit overigens de dakafvoer richting het dak af en dan een pijp naar beneden en op het dak ligt zwartig dakleer (zonder grint of leislag)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Snij de dakbedekking door net naast de trim, u kunt dan de boeien eraf halen en de trim komt vanzelf mee.

Watervast multiplex kan goed als materiaal, er zijn ook volkern kunststof panelen die heel goed zijn als boei en hout zoals red cedar kan ook goed.
Houd met de kunststof panelen rekening met het uitzetten, houd een tussenruimte aan van 2 mm per strekkende meter bij deze panelen.

Na het aanbrengen van de boeien een strookje dakbedekking op de trim en de oude dakbedekking branden.
 

Pahov

  • #3
Bedankt voor de aanwijzingen.
Nu heb ik eigenlijk nog nooit dakbedekking gebrand, heb wel een hobbybrander die ik gebruik voor het solderen van waterleiding etc.
Is het hiermee ingewikkeld en wat voor soort dakbedekking zou ik het beste kunnen gebruiken?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Er is dikke dakbedekking geschikt om te branden, bij de bouwmarkt verkrijgbaar, ook bij dakbedekkingsbedrijven kunt misschien wel een paar afvalstukken krijgen, kunnen ze gelijk ook advies geven.
Een smalle strook kan ook met en hobbybrander, zet ook een emmer water klaar voor de zekerheid.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu