Bosch wasmachine WFF1201 - programmaklok draait door

Thoby

  • #1
Onze machine is afgelopen weekend te vroeg gestopt met een wasprogramma. De was was nog nat en volgens mij niet gespoeld.

Inmiddels hebben we de koolborstels vervangen (die waren erg versleten), maar nu blijkt dat de programmaknop doordraait wanneer we de machine starten. Heeft iemand enig idee wat de oorzaak hiervan kan zijn?
 

Regenboog09

  • #2
Bedoel je dat de programmaknop na het starten gaat draaien naar het einde zonder dat de machine in beweging komt?
 

Thoby

  • #3
De knop van de machine blijft doordraaien zonder te stoppen. Begint soms heel even water in te laten. Maar verder draait de knop alleen maar als een dolle rond en stop bij geen programma. De trommel beweegt helemaal niet. Wanneer de deur open is kunnen we met de hand de trommel ronddraaien zoals gebruikelijk. De riem zit er ook gewoon goed op.
 

Regenboog09

  • #4
Ik heb de zoekfunctie op deze site gebruikt: programmaknop draait door. Bij de weergegeven onderwerpen zie je vaak een oorzaak bij de koolborstels of koolstofslijpsel op de motor. Maak de motor nog eens goed schoon waar de borstels contact moeten maken.
 

Thoby

  • #5
Inmiddels een nieuwe machine gekocht. Ik ga er maar vanuit dat het niet zinvol is voor deze machine nog veel kosten te maken.
In ieder geval bedankt voor jullie reactie!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu