Nieuw onderwerp Reageren
Banani


Geregistreerd op
4-10-2011
Berichten: 3
04 Oktober 2011, 21:50   Nefit moduline 30 vervangen
Beste monteurs,
Ik heb 'n nefit moduline 30 kamerthermostaat en wil deze vervangen door 'n eenvoudige kamerthermostaat(gewoon aan of uit).De huidige thermostaat is mij te ingewikkeld in gebruik.
Op het diplay staat symbool cv uit en ondanks dat voelen de radiatoren wel 'ns warm.Ik denk iets met dag of tijd instellingen??De temperatuur is hoger als warm de draaiknop op staat.
Mijn vraag is kan ik dit thermostaat zo vervangen door een simpele uitvoering of moet er in de ketel ook iets veranderd worden en moet er iets veranderen aan de buiten voeler??
Alvast dank voor antwoord.

Banani
Klusidee
Obelix2
Specialist Verwarming

Geregistreerd op
1-3-2008
Berichten: 6007

Heerlen
04 Oktober 2011, 22:11  
1 vraagje werk je nu met een buiten voeler?


Haal de kamerthermostaat van de muur af
Haal de kap van de ketel af
Verwijder dan de draden op nummer 3 en 4
Plaats deze op 1-2
Plaats een aan uit thermostaat op de muur
Sluit kabels aan

Klaar is Banani

Je mist dan echter een groot deel van je functioniteit van de cv.

Maar goed ieder zijn meuk.
Xr8


Geregistreerd op
22-10-2006
Berichten: 4819
04 Oktober 2011, 22:47  
Je kunt ook een simpele thermostaat van Nefit kopen, deze moduleert wel maar heeft geen klokprogramma. Deze kan niet weersafhankelijk ingesteld worden. De buitenvoeler kun je in dat geval afkoppelen.

Als je op 1 en 2 een aan/uit thermostaat aansluit moet er dan geen bruggetje in 3 en 4Question Weet dit zo niet uit het hoofd.

Succes.
Paneel


Geregistreerd op
3-6-2011
Berichten: 20
05 Oktober 2011, 09:25  
Waarom zo moeilijk, gewoon regelen met de draaiknop
Klok/WAR worden zo buitenwerking gezet.
Goedkoopste en makkelijkste oplossen.

Als de radiatoren warm worden bij cv uit, kan natuurlijk ook de bekende klep wel eens het probleem zijn.
DexterXL


Geregistreerd op
8-8-2010
Berichten: 1777

N-W Veluwe
05 Oktober 2011, 12:52  
Mr. Green idd, gewoon laten hangen en met de draaiknop bedienen,
werkt super, en je behoud de mogenlijkheid om de ketel van afstand
gedeeltelijk af te kunnen lezen Wink
Banani


Geregistreerd op
4-10-2011
Berichten: 3
05 Oktober 2011, 20:14  
Beste monteurs,

Dank voor jullie reactie's.
1 Op de buitenmuur zit 'n voeler maar of deze van de bestaande ketel(nefit hrc 30) is weet ik niet kan ook nog van 'n vorige ketel zijn.(heb geen verstand van verwarmingen)
2 Als ik 't goed begrijp werken de voor geprogrameerde programma's niet meer zodra je aan de draaiknop voor de temp hebt gedraaid?
Als dat zo is kan ik 't thermostaat gewoon gebruiken zonder allerlei ingewikkelde instellingen?
Wat betreft de bekende klep kan ik die controleren?

Alvast dank voor antwoord(en)
Xr8


Geregistreerd op
22-10-2006
Berichten: 4819
06 Oktober 2011, 17:31  
Als de ketel is voorzien van een buitenvoeler dan zullen er op de klemmen strook naast de aansluiting op 3 en 4 nog twee draden moeten zitten op de buitenvoeler aansluiting. Draai je de knop naar de temperatuurschaal dan ga je inderdaad uit het klokprogramma en kun je gewoon handmatig de temperatuur instellen.

De klep kun je controleren, deze moet soepel in en uit gaan. Haakt deze dan zal het binnenwerk vervangen moeten worden. Dit binnenwerk zit achter de grijze motor met aanduiding VC8010-12. De motor kun je verwijderen door het blokkeer knopje in te drukken en de motor een fractie te verdraaien.

Als de klep kapot is zal de ketel langdurig op warmwater stoken (2 streepjes). De radiatoren zullen dan tevens warm worden.

Succes.
Xr8


Geregistreerd op
22-10-2006
Berichten: 4819
06 Oktober 2011, 17:31  
Als de ketel is voorzien van een buitenvoeler dan zullen er op de klemmen strook naast de aansluiting op 3 en 4 nog twee draden moeten zitten op de buitenvoeler aansluiting. Draai je de knop naar de temperatuurschaal dan ga je inderdaad uit het klokprogramma en kun je gewoon handmatig de temperatuur instellen.

De klep kun je controleren, deze moet soepel in en uit gaan. Haakt deze dan zal het binnenwerk vervangen moeten worden. Dit binnenwerk zit achter de grijze motor met aanduiding VC8010-12. De motor kun je verwijderen door het blokkeer knopje in te drukken en de motor een fractie te verdraaien.

Als de klep kapot is zal de ketel langdurig op warmwater stoken (2 streepjes). De radiatoren zullen dan tevens warm worden.

Succes.
Klusidee
Banani


Geregistreerd op
4-10-2011
Berichten: 3
07 Oktober 2011, 22:21  
Monteurs,

Bedankt voor alle reactie's.

Buitenvoeler is idd van vorige installatie.
De thermostaat laat ik fijn zitten nu ik weet dat ik niks met voor geprogrammeerde programma's van doen heb als ik handmatig de temp instel.
De bekende klep is vandaag vervangen was idd defect.

Bedankt Very Happy
Naar boven
Nieuw onderwerp Reageren Pagina 1 van 1

Gerelateerd aan: Nefit moduline 30 vervangen
Onderwerp Forum Reacties Laatste Bericht
Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk nefit thermostaat moduline 15 vervangen Verwarming en gas 4 29 Januari 2005, 12:36
Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Nefit Economy VR24 met Nefit Moduline 15 Thermostaat Verwarming en gas 6 29 December 2007, 21:54
Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Nefit moduline 30 Verwarming en gas 47 05 December 2010, 11:04
Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Nefit moduline 400 Verwarming en gas 7 29 Oktober 2007, 19:38
Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Nefit moduline 400 Verwarming en gas 1 26 Oktober 2008, 00:44
Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk Nefit moduline 15 Verwarming en gas 1 13 Maart 2010, 17:14