Verlichte visagie(theater)spiegel

Beehonderd

  • #1
Goedenavond medeklussers,

Om wat extra punten te scoren bij m'n vriendin wil ik voor haar 18 jarige dochter die een visagiste-opleiding gaat volgen een zgn. 'visagie spiegel' maken. Je kent dat wel, zo'n spiegel met lampen eromheen die acteurs, actrices, artiesten etc. vaak in de kleedkamer hebben om opgemaakt te worden.
Aangezien ik best handig, maar wel in het bezit van een (on)gezonde dosis 'stroomangst' ben vraag ik met welke en hoeveel lampen + welke fittingen ik de bedrading aan de achterkant van de aan te brengen lijsten moet aansluiten en bevestigen.
Ik wil uit een 12mm mdf paneel rondom een massieve lijst zagen waarna ik tegen de achterzijde een rechthoekige spiegel monteer als de lijst geschuurd en gespoten is. Dan wil ik i.i.g. aan beide zijkanten min. vier lampen plaatsen zoals op dit voorbeeld

Kortom: Hoe leg ik de bedrading aan, welke fittingen en lampen kan ik het beste gebruiken en welke schakelaar heb ik nodig.
Bvhd. Groet,

John
 

Remsey

  • #2
Hallo, mooi initiatief!
Je kunt spotjes inbouwen van halogeen. Die zijn maar 12Volt met een trafo die je aan de achterkant kunt wegwerken. De stekkertjes en draad zijn dan al meegeleverd. Spotjes moet je dan wel kunnen dimmen met een halogeen snoerdimmer want anders ben je blind als je erin kijkt. Je kan ook gewoon een 230 volt systeem met gloeilampen gebruiken. Dan ga je naar de lampenzaak en koop je dit:



Deze kun je opschuren en meespuiten in dezelfde kleur als de spiegel.
Je kan adereindhulzen en een tangetje kopen bij elke elektronica hobbyzaak. Bijvoorbeeld van 1mm in diameter. Deze kun je van enkele draad vertakken naar twee en zo kun je steeds doorlussen van fitting naar fitting. (parallel)

Uiteindelijk blijft er 1 draad over van de laatste fitting en daar schroef je een stekker aan met eventueel een dimmertje geintegreerd voor gloeilampen.

Succes en heb je nog vragen dan hoor ik het wel.

Formaat afbeeldingen aangepast; Mod
 

Beehonderd

  • #3
Dankjewel voor je suggesties Remsey. Ik wil het idd. met van die zgn 'toneelfittingen' of 'plafondlampfittingen' doen die je op de lijst kunt schroeven. Deze kan ik tot nu toe echter alleen maar in het wit vinden terwijl ik juist een zwarte uitvoering wil hebben aangezien de lijst zilver wordt. Ik ga nog maar even op zoek want verven lijkt me geen optie ivm met het warm worden.
Groet,

John
 

Micheldieren

  • #4
Prikfitting een idee?
 

Beehonderd

  • #5
Michel ik zie zojuist wat een prikfitting is maar vraag me af of dit ook voor gewone gloeilampen is en of de diam. niet te groot is. Ik sta open voor alles op 'gloeilampformaat' wat niet te ver uitsteekt, niet meer dan 5 cm diam. en zwart is die ik helemaal hoef uit te boren(frezen) maar er gewoon kan opschroeven. Dit, ivm met de mdf lijst (goot) die nog rondom aan de achterkant komt waardoor ik weinig ruimte over heb om uit te boren/zagen. Natuurlijk moet het wél porem hebben omdat het allemaal in het zicht komt
Groet,

John
 

Beehonderd

  • #6
Ik heb inmiddels gebruik gemaakt van 8 gewone gloeilampfittingen en deze uitgeboord en de bedrading aangelegd. Het begint er allemaal op te lijken maar vraag me nu af welke lampen ik het best kan gebruiken. O.a. ivm met het eventuele té warm worden maar ook oom ervoor te zorgen dat je niet te fel of juist te weinig licht krijgt.
Iemand hier misschien een antwoord op?
Groet,

John
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Gloeilampen, elke andere lamp is of te duur of geeft een vertekend lichtbeeld(kleuren zijn niet juist).
Normaal zit er 15-25watt in.
 

Beehonderd

  • #8
Dankjewel headhunter, Belangrijke info voor me aangezien ie morgen klaar moet zijn. Het schijnt dat Kontakt (Aurora) nog alle gloeilampen op voorraad heeft. Maar eens een palletje aanschaffen fan. Groet,

John
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #9
Gloeilampen zijn gewoon algemeen verkrijgbaar.De oude peer is exit maar de vervanger, een peertje met een halogeen lamp erin blijft nog een tijdje bestaan.
Ook halogeen lampen zijn zgn zwarte stralers net als peertjes en een heel mooie kleurweergave.
Mogelijk is met die uitvoering zelfs 10w al voldoende.
 

Beehonderd

  • #10
Headhunter,

Naar welke lampen moet ik in de winkel vragen als ik de lampen wil proberen die jij als laatste bedoeld?
Dank,

John
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #11
Gewoon bij de bouwmarkt/supermarkt.
Ze worden verkocht als vervanger voor de normale peer.
Een 15watt peer zal een 9-12watt halogeenpeer als vervanger hebben.
 

Beehonderd

  • #12
Iedereen bedankt. Ik heb toch maar voor de 25w gloeilampen gekozen en een 'tumbler' schakelaar omdat die er zo leuk uitziet.
Hierbij wat foto's zodat jullie zien waar o.a. jullie energie toe geleid heeft. Dank voor jullie input. Groet

John

 

R Verbeek

  • #13
Ziet er goed uit. Jij gaat zeker punten scoren :D
 

Beehonderd

  • #14
Goedenavond.
Na een paar jaar geleden de bovenstaande zilverkleurige spiegel te hebben gefabriceerd heb ik het wat later nog eens dunnetjes over moeten doen omdat m'n andere stiefdochter er óók een wilde. De uitkomst wilde ik nog even met jullie delen.
Deze ± 90x80cm metende bordeaux rode spiegel van MDF afgelakt met watergedragen verf en blanke lak is het geworden. Helaas is de lieve meid pas op zichzelf gaan wonen en heeft ze 'm niet meer nodig. Jammer toch? Ik vind 'm wel mooi


 

Pamels

  • #15
Dat heb je prachtig gedaan John. Ben zelf ook best wel een klusser echter moet ik het zien. Beschrijvingen zijn ook oké echter met deze bedrading en dat aan/uit knopje zou ik graag foto's hebben van hoe je e.e.a. hebt gefikst. echter lijkt me er zelf eentje in elkaar knutselen ook wel heel erg leuk.

Gr Pamela

Bericht aangepast - We zijn geen marktplaats - mod
 

Cxbxg

  • #16
Hallo John! Wat heb je dat mooi gedaan zeg! Ik vroeg me af of ik email contact kan hebben hierover met je. Ik weet niet zeker of mijn mail adres wordt weergeven, maar ik probeer het gewoon! Als u dit ziet en u kunt mij helpen stuur mij alstublieft een email naar email adres verwijderd, Mod

Groetjes Celeste
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #17
Het is niet de bedoeling om op Klusidee je email adres te publiceren.
Je kan buiten beeld met elkaar communiceren via een PB (persoonlijk bericht).
 

Cxbxg

  • #18
Oeps! Ik ben nieuw vandaar :) in dat geval John, stuurt u mij aub een privé bericht!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu