Aansluiten doucheslang

Opperstesovjet

  • #1
Goedenavond,
Ik wil een doucheslang 3/8" aansluiten op een Henco koppeling 1/2". Daar wil ik een verloop 1/2 bu x 3/8 bi voor gebruiken.
Normaal draai je het geheel aan tot het bijgeleverde rubber ringetje klem komt te zitten tussen de koppelingen.
Hier zit geen rand daarvoor. Nu weet ik niet of ik het met teflontape op de draad af mag dichten of dat het er dan tussendoor zal gaan lekken.
Ik kan er nl nooit meer bij zonder te breken.
De koppeling komt achter de gele emmer te zitten.
Bedankt alvast voor tips.


[/u]
 

Geus

  • #2
Ik ben geen expert, maar vraag me wel af hoe je dit wil gaan aanpakken. De aansluiting van de doucheslang is na installatie van de badkamer niet meer (zonder breken) bereikbaar? Lijkt me niet handig, want een doucheslang is niet bepaald het meest duurzame onderdeel en kan nog wel eens kapot gaan. Tip: houdt de aansluiting van de doucheslang bereikbaar en naar beneden gericht. Als de aansluiting van een doucheslang naar boven is gericht krijg je snel een knik en in combinatie met heet water wil de slang dan snel sneuvelen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Op dit soort type inbouw douche slangen, moet je eerst een 3/8 aansluiting voor gebruiken, die dan met een stukje leiding overgaat, naar de kunststof leiding.
Zo kun je dan altijd de slang vervangen, indien dat nodig is.
Want daar zijn dit soort douche slangen voor gemaakt, dat ze door het gat van de handsproeier passen, om vervangen te kunnen worden.
 

Opperstesovjet

  • #4
Heb je het dan over een stukje flexibele leiding zoals kraanslangetjes?
Daar heb ik er al zoveel van lek zien raken dat ik die liever helemaal niet inbouw onder het bad. De doucheslang is trouwens van zeer zware kwaliteit, zou ik een dito flexibele kraanslang moeten zoeken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu