Voorkeur door of onder fundering

Stijn81

  • #1
Allen,

Een korte vraag (maar msischien geen kort antwoord). Wat heeft de voorkeur bij het aanleggen van alle rioleringsleidingen bij een nieuwbouw:

Door de fundering heen (hoe kun je in dat geval het beste de doorvoer maken, buis door het schuim heen en afpurren?) of onder de fundering door?

Grt,
 

Millew

  • #2
Fundering op palen en al dan niet opgespoten bouwterrein op veen/klei?
Indien ja (zoals gebruikelijk in NL) dan zou ik zelf de riolering onder de funderingsbalk door doen. Maar ook dan voorzieningen treffen om de zetting van de grond op te vangen met pendelstukken en/of schuifmoffen.
 

Stijn81

  • #3
Het betreft inderdaad een woning op palen op leemgrond. Het enige wat ik nog niet in kan schatten is of het doorvoeren onder de fundering voldoende afschot naar het gemeentelijk riool biedt. De plaatsing van de fundering geschiedt door de aannemer, dus bovenkant fundering ligt op straatniveau. Mag ik er dan vanuit gaan dat onderzijde fundering nog op voldoende hoogte ligt om afschot naar het gemeentelijk riool te bieden?

Dank
 

Techno tim

  • #4
Hoogte even opvragen bij gemeenten, waarschijnlijk zal het wel kunnen( we kunnen niet alles zien van hier) maar als net niet gaat is het zonde van het werk en kost het weer extra om het weer te veranderen.
Hou rekening met 3 graden afschot en niet veel meer dat is namelijk ook niet goed.
 

Stijn81

  • #5
Dank voor de antwoorden. Ik weet waar de riolering ligt, dus misschien ga ik op voorhand even graven en meten. Het ligt vrij tussen mijn kavel en de toekomstige weg.

Dank voor de input.

grt,
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu