Kitten douchebak

CMdev

  • #1
Allen,

Ik ben nieuw op dit forum, maar heb al veel gelezen over kitten.
Ik heb lekkage. Loopt tussen de tegels en de douchebak door (de tegels liggen horizontaal, daarna komt de wand). Nu dus een nat plafond (het is beton dus het lekt al een tijdje). Ik heb de kitrand weggehaald en het is nat op de plek waar het plafond ook nat is (lek gevonden).
Nu zit er tussen de de douchebak en tegels best wel een diepe onregelmatige gleuf.. Vorige keer had ik deze niet volledig gevuld, uiteraard wel een egale rand tussen douchebak en tegels maar niet helemaal volgespoten. Ik heb nu 2 vragen.
-Moet ik de ruimte tussen tegels en docuhebak, volledige vullen. Ik zit te denken aan eerst volledig vullen met kit een daarna netjes afstrijken
-moet alles eerst droog zijn, lijkt nu namelijk best wel vochtig, wat onder de tegels en douchebak zit.

alvast bedankt voor de reactie,

gr Coen
 

Remsey

  • #2
Wat je kunt doen is met een fohn het wat droog blazen. Bij een kunststof bak natuurlijk wel oppassen voor de hitte. Er zijn speciale kitprimers in de handel die ervoor zorgen dat je kit beter hecht op acryl douchebakken. Maar ook bij metalen bakken is dat raadzaam. Ook kun je kiezen voor een SF polymerenkit.(bouwmarkt) Deze is zo flexibel dat je niet bang hoeft te zijn voor scheuren.

Ikzelf heb die hele sleuf ermee opgevuld maar vantevoren wel alles goed ontvet. Na het opzetten van de kit even een vinger in wat met water aangelengd afwasmiddel en je strijkt hem zo glad.

Vocht dat nog in je plafond zit dampt vanzelf weg.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu