Zwevend toilet in gipswand plaatsen

Demian216

  • #1
Beste experts,

Ik ben een beginnend klusser en ga mijn toilet vernieuwen. Nou heb ik al eea gelezen op het forum, maar zit toch nog met aantal specifieke vragen.

Situatie: woning 1980, toilet is 118 lang, staand toilet vervangen door zwevend toilet op de begane grond. Gipsplaten wand, afvoer zit onder de vloer in de kruipruimte. Afvoer loopt loodrecht omlaag in kruipruimte en vervolgens loopt deze horizontaal onder het huis weg naar riool. Als ik dus de afvoer 30cm naar achter plaats komt hij haaks op de huidige afvoer te staan

Het idee is om een deel van de achterwand weg te breken en vervolgens een zwevend toilet met staand frame een deel (ivm ruimte) in de muur te plaatsen en verstevigen daar waar nodig is. Hier een ombouw omheen te maken en later te betegelen. Het kraantje wil ik in de koof laten lopen zodat ik er later nog bij kan. Echter zit ik nog met een aantal vragen;

- De afvoer moet zo’n 30 cm verplaatst worden. Is de beste optie een nieuwe afvoer te laten boren?
- Hoe kan ik het beste de afvoer onder grond aanpassen (90 graden bochten zijn veelal niet gewenst)?
- Wat zijn de dunste en meest praktische zwevend toiletten, ivm ruimte besparing. Las wel al dat er verkorte potten waren.
- Hoe bouw ik de koof om het toilet heen? Is het verstandig om eerst een plaat te bevestigen tegen de staanders in de muur en vervolgens daartegen het toilet?

Ben erg nieuwsgierig naar jullie aanbevelingen hierop

Mvg, Demian
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Als je een aan sluiting op het riool wilt maken is het beste om een T-stuk tussen te plaatsen.

Plaats evt. eens een foto hoe het zit onder en boven de vloer voor evt advies
 

Demian216

  • #3


De afvoer zou dus, vanuit deze foto gezien, 30 cm naar rechts komen. Hoe maak ik deze aansluitingen? 90 graden bochten? t-stuk?

Kan ik overigens voor de wandplaat, om het toilet op te hangen, een multiplex of triplex plaat gebruiken??

graag uw mening........
 

Demian216

  • #4


Situatie boven de grond. Toiletafvoer gaat dus 30 cm achteruit. Tegels en stuk plaat eruit, nieuwe wandplaat erin en toilet, staand, ophangen.

wat voor bedrijf zou het handigst zijn om een gat te laten boren?

dacht aan een gespecialiseerd bedrijf of een bedrijf wat luchtsytemen e.d aanlegt?

mvg, Demian
 

BeeTeeWee

  • #5
Een wandtoilet hangt niet aan de houten plaat, maar aan het frame erachter. Dat frame dient boven en onder (en bij sommige frames ook nog in het midden) stevig te kunnen worden vastgezet. Gipswandjes verdienen de kwalificatie "stevig" alvast niet. Watervaste multiplex is goed bruikbaar als plaatmateriaal om te betegelen.

Een diamantboorbedrijf maakt zulke gaten prima, maar dat gat in de vloer hoef je overigens niet te LATEN boren. Ook door een cirkel van kleinere gaatjes met een betonboor te maken (en vervolgens een hamer en koudbeitel) kunnen de klus klaren. Wil je het supernetjes dan zou je zelfs zo'n diamantboor zelf kunnen huren.
 

Demian216

  • #6
Beste Beeteewee,

Allereerst bedankt voor je reactie.

Bedoelde idd ook om eerst een multiplexplaat op het houtenframe van mijn wand te plaatsen en vervolgens het zwevende toilet hieraan te bevestigen. Okee, watervaste multiplexplaat dus. Zou ik de afvoer met een t-stuk op de bestaande riolering aan kunnen sluiten. Oude afdoppen of gewoon krant erin, afsmeren en tegel erover.

Mvg, Demian
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu