Aan- en afvoer tbv keuken leggen in anhydrietvloer

Tom.

  • #1
Ik heb een nieuwbouwappartement gekocht waarin ik een keukeneiland wil. Ik kook elektrisch, dus voor de keuken heb ik water, afvoer en elektriciteit nodig. Dit komt uit in een wand. Daarom is het nodig om dit door de vloer te leggen (met als alternatief een verhoogde vloer, maar dat vind ik geen fraaie oplossing). De afwerkvloer is een "geluidsisolerende anhydrietvloer". De te overbruggen afstand is +/- 2 meter (van wand tot halverwege de keuken). De afvoer zal het grootste probleem zijn, dat zal het meest gehorig zijn en heeft de grootste diameter.

Volgens de projectontwikkelaar is het niet toegestaan wijzigingen in de vloer te maken vanwege de geluidsisolerende werking. En omdat het onderdeel is van het gebouw en ik daarvoor toestemming zou moeten hebben van de VVE. Verdere technische gegevens willen ze daarom ook niet verstrekken.
Maar ik realiseer mij ook dat zij zich simpelweg willen indekken :)

Dit roept bij mij de volgende vragen op:
- Kun je frezen of sleuven maken in een anhydrietvloer? Is er een kans op schuren in de rest van de vloer?

- Ik begreep dat de vloer een gipsproduct is. Stel dat bovenstaande leidingen erin komen te liggen, is het nodig om daar nog een extra buis omheen te doen? (om leidingen kan lichte condensvorming komen bij warm/koud, wat niet goed samengaat met een gipsproduct?).

- De kans op geluidslekken naar de onderburen, moet ik daar bang voor zijn? Ook de onderburen komen er nieuw te wonen, dus ze weten niet hoe het hoort te zijn. Kan ik maatregelen nemen om dit enigszins te voorkomen?

- Ik zal nog moeten zien uit te vinden hoe dik de vloer bij mij is en of dit voldoende is voor die leidingen. Heeft zo'n vloer een bepaalde minimale dikte?

Alvast bedankt!
 

Tom.

  • #2
Niemand die hier iets over kan zeggen? :)
 

Techno tim

  • #3
Het water en de kabels altijd in mantelpijp.
Voor geluidslekken deze ben ik niet bang.
De afvoer echter kan wel een probleem opleveren, zowel in de hoogte als afschot zal deze niet in afwerkvloer passen.
Het een en ander zal je eerst moeten uitzoeken vooral de samenstelling/opbouw vloer.
 

Tom.

  • #4
Thanks Tim.
Zie zojuist dat er in de badkamer wel een, ik denk, afvoer in dezelfde afwerkvloer ligt. Op die plek komt het bad namelijk. Verschil is wel dat deze erin gegoten ligt.

 

Millew

  • #5
Deze afvoer zal wel doorlopen in de dragende vloer onder de afwerkvloer.
De dikte van een normaale anhydrietvloer zal liggen tussen 25 tot 50 mm.

Omdat de vloer geluidsisolerend is, kan hij ook zwevend zijn gelegd. Het totaalpakket zal dan dikker zijn. Veranderingen aan de vloer kan in dat geval dus inderdaad meer geluidshinder opleveren.
Het is dan van belang om zo min mogelijk van de geluidremmende laag te verwijderen.

Ook lijkt het mij, dat er kans is op scheuren van de dekvloer, omdat er in het loopgedeelte een onderbreking zit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu