Demonteren gesealde buitentrommel wasmachine

Micheldeman

  • #1
Sommige wasmachines hebben tegenwoordig "gesealde" buitentrommels. Dus niet met metalen clips of dergelijke die weer terug te plaatsen zijn. Zijn er mogelijkheden dit soort "gesealde" trommels van elkaar los te krijgen en weer te demonteren. Op youtube zag ik een filmpje waarbij ze de trommels met sileconen weer monteerden, maar waar bij de trommels wel deels met schroeven teruggedemonteerd konden worden. In mijn geval (een partij Whirlpool wasmachines allemaal met kapotte lagers) zitten deze schroeveb er ook niet op.
 

HarryO

  • #2
Heb ik wel iets van gelezen, heb je een type nummer van de machine(s).
Ik kan dan gericht verder zoeken.
 

Micheldeman

  • #3
Het gaat om het volgende model:
AWO D 5726
 

HarryO

  • #4
Ik kan helaas maar 1 artikel vinden: 4801 111 02385 Wash unit Eureka, 44L/1400 word als complete unit geleverd.
Dus kuip, trommel en element.
 

Micheldeman

  • #5
Ja, ik had begrepen dat losse kogellagers niet vervangen konden worden. Ik weet niet wat voor gedachten erachter zit om dit zo te ontwerpen. Je leest op discussieforums dat de mensen het belachelijk vinden. Deze wasmachine levert binnen 1 jaar problemen met de kogellagers.
Het gevolg is dat door de te hoge reparatiekosten er partijen van deze 1 jaar oude wasmachines geleverd kunnen worden met defecte kogellagers. De vraag is dus of je op een handige manier de 2 buitentrommeldelen van alkaar los kunt krijgen, de lagers vervangen en de delen weer terug op elkaar kunt plaatsen.

Gewoon eentje proberen dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu