Afvoeren toilet: ontluchters

Pauwelsilse

  • #1
Beste,

Wij beschikken over 2 toiletten die buiten onze woning samenkomen en zo in de septische put komen. Nu heeft men ons gezegd dat we problemen gaan krijgen met het leegtrekken van onze toiletten als we nergens beluchting voorzien. Aangezien het moeilijk is om een ontluchting naar buiten te voorzien, dachten we aan een luchtsnuiver of beluchter binnen.

Ik heb onderaan een schets toegevoegd van onze afvoeren.

1. We dachten eerst de luchtsnuiver op plaats 1 te voorzien. Er zou dan een y-verbinding getoken worden met daarop een buis van diameter 50 of 40 omdaar jullie luchtsnuiver op te zetten. De luchtsnuiver wordt dan in de afwerking van ons Sanblock voorzien. Mag een ontluchter in de afwerking van een Sanblock voorzien worden? Of kan daar dan niet genoeg lucht bij? Ik veronderstel van wel, want vaak wordt zo'n ontluchter toch ook in de afwerking van het bad gestoken?! Of ben ik hier verkeerd?

2. Omdat de schuine buis op plaats 1 zeer kort is, en het een hele opdracht is om daar een Y-stuk of zadelmof tussen te plaatsen, vroegen we ons af of we een Y-stuk konden plaatsen op plaats 2 en dan apart naar boven komen om zo eveneens de luchtsnuiver in de afwerking van ons Sanblock te voorzien?

3. Als al dit voorgaande niet mag of gaat, dan zouden we misschien opteren om op plaats 3 de buizen uit elkaar te halen en beide WC's apart in onze septiek te laten komen.

Iemand advies of ervaring hiermee?

 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Hoe lang bestaat deze situatie en heb je daar problemen mee?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu