Samsung wandelt door mijn keuken!

Cheeky

  • #1
Hallo allemaal,

Vandaag voor de allereerste keer gewassen met mijn splinternieuwe Samsung... en ik schrok me dood! Ik heb namelijk een dik uur lang tegen het apparaat lopen duwen zodat het niet al te fanatiek aan de wandel ging!

Nuttige info: ik heb een tijd geleden bij BCC een zogenaamde roultout roller gekocht en deze onder de wasmachine geschoven. Destijds vroeg ik aan de verkoper of de machine hier permanent op kon blijven staan (in verband met gemak: poetsen achter de machine e.d.) en de verkoper zei volmondig JA.

Nu is mijn vraag: "Is dat wel zo???" Nogmaals mijn Samsung is splinternieuw en er liggen grote tegels op een betonnen vloer. Ook zit er een rem op het roultout dingetje... maar deze is niet echt bestand tegen 1400 toeren centrifugeren!

Ik ben benieuwd naar eventuele reacties... waarvoor alvast dank!

:D
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Zijn de bouten en beugels uit de machine gehaalt zo iets heeft me schoonmoeder ook gehad toen danste de gehele machine door de keuken.
was een fout van de winkel die hem plaatste was 1 vergeten
 

Cheeky

  • #3
Hallo Henk,

Ja, de transportbouten zijn eruit gehaald: deze zitten netjes in een zakje.

Dank voor uw snelle reactie in ieder geval :)
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Staat de machine waterpas op die dingen dan
 

Cheeky

  • #5
Niet 100% maar toch redelijk waterpas. Trouwens ik heb inmiddels begrepen dat dit niet meer zo nauw luistert als ten tijde van de allereerste wasmachines?

Wat me nu wel te binnen schiet: de allereerste keer moest je wassen met een lege machine en toen had ik volstrekt geen problemen. Het viel me zelfs op dat de machine helemaal niet trilde of schudde.

Kan het dus zo zijn dat ik vandaag misschien iets te weinig in de trommel heb geladen???
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #6
Iets minder in de trommel moet niets uit maken.
Hij brengt eerst de trommel in ballans voor dat hij op volle toeren gaat draaien.
Als hij in die bak staat, staat hij dan wel geheel met alle 4 steunpunten in de bak.
Ik heb het eens gehad dat 1 van de pootjes niet geheel op de grond stond.
Mijn vrouw riep toen tijdens het wassen kom eens kijken de wasmachine loopt door de keuken.
Pootje even uit gedraaid en klaar was Rene
 

Cheeky

  • #7
Hallo Rene,

Ik heb zojuist op de grond gelegen maar ik meen te zien dat de pootjes alle vier het rubber van dat rolding (dit is dus geen bak waar de Samsung IN staat maar OP staat) staan.

Eigenlijk zou ik nog een wasje moeten draaien maar ik heb niet veel zin om dit gevaarte weer een uur in bedwang te moeten houden.

:(
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #8
Dit is dus zo'n plateau waar aan de achterzijde wieletjes aan zitten zodat je hem naar voren kunt rollen.
Leg als je hebt onder de wielen even een oud stukje binnenband van en fiets.
 

Cheeky

  • #9
Klopt... in zoverre dat mijn wieltjes aan de voorkant zitten :wink: Okay, dus oud stukje binnenband van fiets... zodat het stroever wordt? Logisch eigenlijk: gladde tegels in combinatie met kleine, niet rubberen wieltjes. Maaaaaaaaarrr probleem is dat ik noch een fiets heb, noch een binnenband. Ik zit even te denken... kan het niet iets anders zijn? Liefst iets van rubber... als ik het goed begrijp???

Oh ja voor de volledigheid: mijn wasmachine mag en kan dus inderdaad permanent op een dergelijk plateau blijven staan? Heel langzaam word ik er iets geruster op :) Dank daarvoor!

Nog een fijne avond gewenst!!!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Haal dat plateau weg, stel de machine waterpas en stel de poten goed af, ook de contramoeren vastzetten en zo goed als zeker is het probleem opgelost.
Die plateau' s zijn niet geschikt om een wasmachine op te laten staan.
 

Cheeky

  • #11
Hallo Jan,

Bedankt voor uw reactie, excuses voor mijn trage reply. Tja, ik was er al bang voor dat iemand zou zeggen dat dit plateau er niet onder mocht blijven staan. Terwijl ik dit nota bene nog expliciet bij BCC heb gevraagd!!! Verdorie... nou ja... :?

Vooralsnog hoef ik geen wasjes meer te draaien maar de volgende keer ga ik zeer zeker proberen of u gelijk had. Eigenlijk vertrouw ik daar stiekem wel op hoor :oops:

Nogmaals dank voor alle hulp.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu