Flexibele leiding badkraan

Tres

  • #1
Ik heb een badkraan gekocht die je in de badrand van je bad moet plaatsen. Met flexibele slangen sluit je de kraan aan. Toevoer naar de kraan is voor zowel warm als koud rond 15mm. Zelf heb ik daarna flinke flexibele slangen van 1meter met 1/2" bi aansluitingen op de kraan aangesloten. Deze flex slang heeft een buiten diameter van 19mm zodat toevoer van het water zo min mogelijk geknepen zou worden.

Nu komt het. De slangen die bij de badkraan werden geleverd zijn van die dunne slangetjes die je bij wastafelkranen ziet. Volgens mij hebben ze een buiten diameter van 12mm. Nu test ik de badkraan en er komt wel erg weinig water uit. We hebben een CW4 ketel en die moet ongeveer 13L/minuut op 40gr. leveren. Deze kraan levert momenteel 7L/minuut. Onze douche levert de 13L/minuut. Ik heb sterk de indruk dat de dunne 12mm flex slangen de oorzaak zijn.

Weet iemand of er voor 3/8"bi aansluitingen ook dikke slangen zijn?
Tevens heeft de badkraan een hele dunne aansluiting, volgens mij 10mm. Begrijp gewoon niet waarom iemand een badkraan zou ontwerpen met zulke kleine aansluitingen.

Groeten Jeroen
 

Tres

  • #2
Weet niemand hier een antwoord op of doe ik iets verkeerd?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Plaats eens een foto zodat we ook kunnen zien hoe die slangen zitten

evt merk en type vermelden

Anders even in contact met de dealer waar je hem vandaan hebt met de vermelding te dunne slangen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu