Miele W935 toeren verlagen centrifugeren tussen spoelbeurten

Mbroeren

  • #1
We dreunen en trillen de zolder af. En het ligt niet aan de Miele (goede schokbrekers, stabiel en waterpas, lagers ok, koolborstels goed, etc etc).

Het kan nog eventjes duren voordat we onze zolder zó gaan aanpassen als hier al eerder gesuggereerd (houten vloer-consructie) dus tot die tijd ben ik heel benieuwd of het volgende mogelijk is:

Kan ik op een of andere manier een Miele Novotronic 935 of 916 zó programmeren dat het toerental van centrifugeren tussen de spoelbeurten door (bonte was, combi-was) verlaagd wordt naar bijv. 600 (liefst 400) toeren? Eindcentrifugeren is in te stellen maar die daar tussen ook op een of andere manier?

De bonte was drogen we dan wel verder voorlopig met een kleine stand-alone centrifuge.
 

HarryO

  • #2
Is volgens mij niet instelbaar.
Mogelijk alternatief: leg tijdelijk een dikke plaat multiplex (28 mm) op de plek van de machine en schroef deze vast op de vloer.
Om te voorkomen dat hij er af stuitert op de plek van de 4 poten gaten maken waar de pootjes precies in passen. Snelste methode: plaatje tripex waar je de gaten in maakt op het multiplex schroeven/spijkeren.
 

Mbroeren

  • #3
Dank je voor je reactie. Deze (en andere) tijdelijke maatregelen waren genomen maar het probleem is rigoureuzer van aard dus een drastische maatregel zal op termijn nodig zijn (of wasmachine verplaatsen naar beneden of de hele vloer aanpassen).

Tot die tijd ben ik nog wel heel benieuwd of de elektronica te hacken is...
 

Mark1980

  • #4
Hoi het is meestal zo dat als je het eind centrifugeren op 400 toeren insteld hij tussen het spoelen ook maar 400 toeren centrifugeerd er zijn er dan ook die dan een extra spoelbeurt inschakelen omdat je onder de 700 toeren zit.

Gr Mark.
 

Mbroeren

  • #5
Klopt voor de W916 maar helaas niet voor de W935. Vraag ligt bij de Miele support.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu