Miele W911 Novotronic doet bijna niets

Marenmaa

  • #1
Wasmachine is na half programma gestopt en doet bij na niets.

De wasmachine leeg gehaald en water laten weglopen, zat iets van 10 liter warm water in.(gister)

Als ik de wasmachine aan zet gaat het aan lampje 1/10 van seconde aan en dan direct weer uit.

Printplaat met I/O schakelaar losgehaald en doorgemeten (S1). I/O schakelaar maakt schakeling 10-15 en 11-9 en op de vier soldeerpunten van schakelaar. De verbindingen waar ik over twijfel is S68 (knop voorwas). Deze geeft geen verbinding op 6 en 8 maar wel op de soldeerpunten aan de printplaat. Ook heb ik een oneindige weerstand over de verbinding 13-16 (interne doorsoldering denk ik.).

Als ik handmatig e.a. doorverbind (13-16), 10-15 en 11-9. nog steeds 1/10 seconde aan lampje aan.

Soms moet ik twee seconde wachten als ik de schakelaar I/O aanzet om het aanlampje 1/10 van een seconden te laten branden.

Weet iemand waar de storing kan zitten en wat is de spanning die op deze plaat binnen komt en op welke punten kan ik deze meten.

Ben benieuwd, wasmachine is verder goed maar 15 jaar oud en als ik de prijzen van printplaten zie denk ik dat ik eerder een nieuwe koop dan e.a. te laten repareren.

Met groet,
Maarten :D
 

HarryO

  • #2
10-15 en 11-9 is de hoofdschakelaar S2
Als je de schakelaar indrukt moet je dus 230V meten tussen 19 en 17.
12-14 en 13-16 zijn doorverbindingen op de print met (ik dacht) gele draadjes. Deze soldeer verbindingen willen wel eens los gaan.
Als 13-16 los zit werk de machine wel maar gaat de deur niet meer open.
Het meest voorkomen probleem op is lossen contacten, defecte trafo of gesprongen elko's op de stuur elektronica module EL-110.
Haal de module open en controleer op lossen contacten, defecte elko's en defecte trafo.
De elko's zijn simpel verkrijgbaar, de trafo is even zoeken op internet.
Zonder S68 zou de machine ook gewoon moeten werken.

Op de printplaat komt rechtstreeks 230V binnen op 14/1 en 14/2, deze gaat door naar 1/1 en 1/2 en komt via de schakelaar S2 en deurvergrendeling A2 weer terug op 1/4 en 1/3. Ik weet alleen niet waar de 230V naar de trafo opgepakt word, voor of naar de deur vergrendeling.
PS: ik neem aan dat je het schema in de machine gevonden hebt en dat je weet hoe de gehele voorkant open gedraaid kan worden.
 

Marenmaa

  • #3
Harry,

Bedankt voor de reactie, schema had ik gevonden en de voorkant is open. De EL 110 had ik bekeken en zag geen rare dingen. Ik zal eens gaan meten ben echter geen electro man dus moet even kijken hoe en wat.

Ik zal mijn bevindingen wel posten

In ieder geval erg bedankt voor deze reactie hier kan ik weer verder mee.

Maarten
 

Marenmaa

  • #4
Nog even wat gemeten maar het enige wat ik zelf kan is de transformator. Helaas daar geen schema van. Als ik meet op de punten waar ik denk dat de aansluitingen zitten (zie foto). Heb ik alleen 105 Ohm op de twee contacten, verder niks (ook boven gemeten tussen elk contact). Waar ik een meetwaarde heb is aangegeven met tandenstoker. Zelf denk ik dus nu dat het de trafo is ?.

Of is dit normaal bij deze trafo, mijn meetbereik is tot 2000kOhm[/code]
 

Marenmaa

  • #5
Overigens wel 220 volt spanning op de door Harry genoemde punten
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu