Miele W908 pompt niet leeg

Bijvank

  • #1
In de Miele W908 blijft soms het water in de trommel staan als de was klaar is (niet een was met 'spoelstop'). Dit gebeurt de laatste 3 maanden op onwillekeurige momenten bij ongeveer 20% van de wasbeurten. Bij de andere 80% is al het water weg. De filter en pomphuis zijn schoongemaakt.

Deze week ging plotseling de deur ook niet meer open als de wasmachine uitgeschakeld is, terwijl dat voor die tijd wel mogelijk was. (hij gaat wel open als hij nog ingeschakeld is).

Hebben deze problemen iets met elkaar te maken?
Kan het 'programma' van slag zijn?
 

Mbroeren

  • #2
Eerste verdachte kan een defecte deurschakelaar zijn.

Is het programma écht afgelopen als er nog water in staat?
Er knipperen geen lampjes?
Bij welk programma (en evt extra instellingen) gebeurt dit?
Staat er echt een zichtbare hoeveelheid water in (zoals bij een fijnwas) of is de was gewoon nog nat (in dat geval: centrifugeerde hij die sessie wel?)
Wat gebeurt er als je in deze gevallen enkel een centrifugeer-opdracht geeft (zonder de deur eerst te openen - enkel uitzetten, en weer aan en dan centrifugeprogramma kiezen - derde optie tegen de klok in)?

Als je een beetje doorhebt wat er gebeurt (dus in buurt bent tijdens een wasbeurt) zou dat wel helpen denk ik.
 

Mark1980

  • #3
Heey dat heb ik bij vrienden van mij ook gehad ze zij van soms staat er nog water in de wasmachine hij is wel gecentrifugeerd alleen is dan het onderste gedeelte waar het water staat nat en soms gaat de deur niet open dus ik daar naar toe vond het een beetje vreemd maarja soms staat er zoveel water in dat het zijn niveau heeft bereikt dat de deur gesloten blijft wat ik toen heb gedaan en het enige waar ik aan dacht eigenlijk dat is het programma is helemaal klaar en er is maar 1 ding waar water langs de machine in gaat dus heb het inlaat ventiel vervangen en het probleem was opgelost dan zit er waarschijnlijk kalk of vuil tussen waardoor hij niet helemaal goed afsluit en daardoor water in de machine laat ik hoop dat je wat aan me informatie heb.

Met vriendelijke groet Mark.
 

Bijvank

  • #4
Ik heb de kleppen nagekeken en er lekte inderdaad een klep.
Bedankt voor de tip.

Met vriendelijke groet John.
 

Mark1980

  • #5
Graag gedaan en je heb zelf het probleem opgelost scheelt je weer een hoop in de kosten.

Gr Mark.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu