Afvoerdroger aansluiten op wasmachine afvoer

Peterenwendy

  • #1
Onze afvoerdroger staat in onze garage en als we hem aan hadden staan werd de hele garage vochtig omdat de slang niet door de deur kon . Dit was namelijk 7 meter afstand.MEt een slang naar buiten zou wel kunnen, maar we wilden graag ook de deur kunnen dichthouden als de droger aan stond zodat je ook gewoon weg zonder dat je deur open staat.

Dus we hebben het ingenieuze idee gehad om de afvoerslang te bevestigen op de afvoerbuis van de wasmachine en de lucht op deze manier af te voeren. Met verloopstukjes is dit gelukt en werkt dit prima. De garage is niet meer vochtig. Probleem opgelost denk je dan.
Echter, nu toch 1 probleem... omdat de slang aangesloten is op een buis die weer uitkomt op de afvoer van de wasmachine, komt er nu een minder prettig lucht (afvoerputjeslucht) uit de droger.
Heeft er iemand een idee hoe we dit kunnen tegen gaan ? we zaten al te denken om er op een of andere manier een zwanehals tussen te zetten of een of ander klepje er tussen te zetten die afsluit als je de droger niet gebruikt en open is als de droger aan staat. Soort van kattenluikje-idee.

Iemand suggesties ?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Hé?
Heb je de luchtafvoerslang van de droger op de waterafvoer van de wasmachine aangesloten?
Dus dan moet de droger eerst al het water uit de sifon blazen om een open lucht verbinding met het riool te maken? En daarna gaat het stinken?

Noem het maar ingenieus.

Waarom maak je niet gewoon ter plekke van de droger een luchtdoorvoer naar buiten dan? Die zijn er speciaal voor. Met lamellen die dichtgaan als je hem niet gebruikt.
 

Techno tim

  • #3
Er zijn ook condens opvangbakken te koop die tussen de luchtafvoer komt, het water wordt opgevangen en kan gewoon door afvoer.
 

Peterenwendy

  • #4
Even een kleine toevoeging. Wij wonen in een niveauwoning, wat betekent dat ieder verblijf op een ander niveau ligt. De garage ligt dus aan de voorkant gelijk met de straat, maar aan de achterkant van de garage kom je dus niet bij de achterkant uit, maar in de kelder die zich onder het huis bevind.
Dus vanaf de droger gerekend is het naar de garagedeur en dus buitenmuur 7 meter en naar de achterkant van het huis gerekend is het ook zo'n 7 meter maar moet je door de kelder.
En in deze kelder zit dus ook de afvoer van alles. Om de droger zijn vochtige lucht in de kelder te laten blazen is ook geen optie.
Dus even een luchtdoorvoer naar buiten maken kan helaas niet.

BEn het ermee eens, achteraf is het niet zo ingenieus.

Groot probleem is het niet, want kan het zo weer los maken en weer op de oude manier de was drogen, dus met deur open, maar dat wilden we nu juist niet meer doen.

Ik kan nog eens proberen zo'n condensbak er tussen te zetten.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Je zou ook kunnen overwegen een condensdroger aan te schaffen, ben je van alle gezeur af. Maar is wel een kosten post. Dus bij vervangen zeker te overwegen.
 

Peterenwendy

  • #6
Dat is een zekerheidje! We hebben nu alles maar weer gewoon in oude staat teruggebracht en wachten totdat er iets kapot gaat. Ze hebben ook van die twee in een machines , wasmachine en droger in 1. Daar heb ik dan eigenlijk wel oren naar! Eerst maar eens kapot gaan, al kan je het lot natuurlijk altijd een handje helpen hahaha
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #7
En dichter bij de deur zetten, is dat geen optie?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu