Naden tussen kozijnen en muur vullen

Datron

  • #1
Wat is de beste manier om de naden/kieren tussen de buitenmuur en het kozijn te vullen. Dit was gedaan met siliconen-kit en die heb ik er nu uitgekrabt. Dat zag er niet uit. De kleur van de kozijnen is nu bruin, maar die moeten licht worden (RAL9001). Ik heb een stukje proberen te kitten met witte acrylaatkit, maar doordat de bakstenen niet overal even strak gemetseld zijn, krijg je nooit een strakkelijn. De kit naad volgt de steen en de voeg als het ware. Wat er wel strak uitziet is de naden met cement dicht zetten. Zie ook de foto hieronder. Dan krijgt het houtwerk straks een stakke lijn langs de muur. Mijn vraag is of het wel mogelijk is om het te voegen. De naden zijn soms maar 2mm breed en het is erg lastig hier cement tussen te krijgen. Knapt door de werking van het hout de voegjes er op een gegeven moment niet uit? M.a.w. blijft het wel zitten?

Naad met cement gevuld:


Naadje van nog geen 2mm:
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
De cementvoeg blijftaan de bakstenen zitten, maar scheurt op den duur op het aanhechtingsvlak van het hout.

De enige remedie is toch het aanbrengen van een kit tussen de ruimten, of u zou koplatten tussen de muur en op het hout aan moeten brengen.

Plak zowel de bakstenen als het hout af met tape. Kit aanbrengen en nat afstrijken. Tape direct verwijderen en met natte vinger nastrijken.

Een acrylaat exterieurkit voldoet hier goed.
 

Datron

  • #3
Dat het cement voegje los komt van het hout is niet zo erg. Als deze er maar in blijft zitten. Het naadje wat dan kan ontstaan lijkt me dan zeer minimaal (haar scheurtje).

Als ik het kit moet dit dan voor of na het schilderen?
 

Parpes

  • #4
Kees,

Puur uit nieuwsgierigheid; Waarom raad je hier een acrylaat exterieurkit aan en geen MS-polymer kit?

Zou je het verschil tussen deze kitten kunnen aangeven.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Acrylaat Exterieur is een direct regenvaste kit met een rek van 12.5 %. Dit is voor starre hechtvlakken ( steen / hout ) ruim voldoende, en kan onder minder gunstige weersomstandigheden toch worden aangebracht.

MS-polymeer gebruiken we voornamelijk voor beglazing
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu