Toilet met afvoer onder-voor of andere oplossing?

Jsttlmn

  • #1
Hallo allemaal,

Veel gehad aan forum, nu eerste vraag. Ben benieuwd.

Ik ben bezig mijn toilet te renoveren. Hierbij wil ik graag gebruik maken van de bestaande af- en aanvoer.
De afvoer zit in de vloer op (hartafstand) 37,5 cm uit de muur. Valpijp reservoir komt direct uit de muur op 35,5 cm van de grond. (reservoir zit achter muur in gangkast :wink:, maar daar valt dus evt. wel wat te rommelen met de hoogte)

Blijkbaar is dit een constructie die in de jaren 60 ofzo gebruikelijk was, maar nu heb ik erg veel moeite om daar een passend toilet op te vinden. Gaat dus, samenvattend, om een staand model, zonder reservoir, met afvoer onder-voor (of desnoods midden-onder, maar zelfs die kan ik niet vinden bij de 'gerenommeerde' merken). Pot hoeft niet helemaal strak tegen muur, maar wel graag zo strak mogelijk, dus afvoer-afstand van 30 tot 35 zou ook oké zijn.

Vraag 1: ik heb me suf gezocht, maar weet iemand of er nog ergens potten te vinden zijn die hierop passen? Zo ja, waar? (ik ben overigens ook geholpen met de 100%-wetenschap dat die niet meer te krijgen zijn, dan kan ik dat vergeten)
Vraag 2: Zo nee, dan ben ik op een 'normale' ao-pot aangewezen, maar is dan vloer openbreken om de afvoer te verplaatsen m'n enige optie? (liever niet, want tegels zijn nieuw, dacht dat dit soort dingen standaard was). Of zijn er nog verloop-mogelijkheden? (zag nog een topic met een sprongbocht, maar ook dan moet de vloer open, toch?)

Alvast 1000 maal dank voor je reactie!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Heel kort potten met Vooronder en Midden onder zijn er niet meer.

Dan moet je de riolering veranderen.

als je een sprongbocht gaat toe passen moet de vloer open.

Ga je een riolering aanpassen moet vloer ook open.

kan je gemakkelijk bij je riolering komen?
 

Jsttlmn

  • #3
Dat is erg moeilijk, maar niet onmogelijk. Betekent dus dat we eea open moeten maken en weer opnieuw moeten tegelen. Zoals gezegd, dacht niet zo veel moeite te hebben om er een pot voor te vinden, gezien er een dergelijke pot op zat (helaas was die sixties-bruin :( ) en had dus al tegelaar aan 't werk gezet. Zou jammer zijn, maar is dan niet anders.
Leermomentje.
Heb inmiddels wel een loodgieter gevonden die nog een midden-onder pot had. Ik denk dat ik die eerst maar ga uitmeten, evt icm een excentrische mof/manchet om hem nog iets naar achteren te krijgen...

Bedankt in ieder geval!
 

Jsttlmn

  • #4
Overigens: is er een mogelijkheid dat dit type in België of Duitsland nog wel bestaat? Ik bedoel, standaarden zijn over de grens vaak anders... (?)
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
M.O en V.O zijn geen standaard meer dit zijn oude type wc potten.

had nu wel wat gevonden

M.O

Succes
 

Jsttlmn

  • #6
Inmiddels klus geklaard.
Afvoer verplaatsen was niet echt optie, want allemaal oude ijzeren en loden leidingen (thank god voor pvc tegenwoordig).
Heb sprongbocht van Geberit gebruikt (MO toilet was toch te ver naar voren). Moest dus gat/geul maken in vloer, maar niet groter dan de pot die erop komt (wel erg diep trouwens). Kan nu dus een gewone AO-pot gebruiken, waardoor eventuele toekomstige veranderingen ook geen probleem meer moeten zijn.
Dank voor de feedback.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
:prima:

succes verder.
 

Bergsmit

  • #8
Ik vind wel een vrijstaand closet met afvoer midden onder, namelijk het Jika Euroline Closet, verkrijgbaar bij de badkamerwinkel.nl, met hartafstand 24 cm.
Ik kan geen duoblok vinden met middenonder of vooronder, bestaan kennelijk niet meer?
Mijn afvoergat zit op 41cm, waardoor de huidige toiletten te veel naar voren komen. De vloer is te hard en bovendien net nieuw getegeld om het gat te verplaatsen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Lees even het topic door en met name wat Henk253 geschreven heeft.
 

Bergsmit

  • #10
Dat heb ik gelezen, met name dat ze niet meer verkrijgbaar zijn, maar dat is niet waar. ik heb er 1 gevonden als zelfstandige pot, maar een duoblok kan ikniet vinden, die moeten er ook zijn!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
Ik heb nog nooit een duoblok gezien met middenonderuitlaat, ik weet niet of ze ooit zo gemaakt zijn.
 

Bergsmit

  • #12
In de zestiger jaren van de vorige eeuw waren ze er wel, toen waren duoblokken net zo populair als nu de wandtoiletten. Het lijkt er op dat de duoblokken steeds minder geplaatst worden en de wandtoiletten steeds meer
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #13
In sommige gevallen komt een duo blok beter uit.

Heb zelf ook 2 jaar een +6 duoblok.
 

Aritronics@

  • #14
Ik heb een normale closetpot gevonden met MO echter geen verhoogde. Het ziet er naar uit dat ik zelf de verhoging moet maken. Wat een armoe.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #15
Je hebt speciale verhoogde wc brillen +10cm moet je even kijken op google "toiletverhoger"
 

Aritronics@

  • #16
Wat een goede suggestie, een verhoogde bril. ik heb er meteen 1 besteld bij bol.com. er blijken er heel veel te zijn. heel veel dank!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu