Bauknecht droger TRKD 6627 geeft geen warme lucht meer!!

Schillie156

  • #1
Please Help.

Onze Bauknecht condensdroger geeft geen warme lucht meer. Ik denk dat we het aan ons zelf hebben te danken omdat we niet wisten dat je regelmatig de filters moest schoon maken. Inmiddels eens de achterplaat verwijderd en zie nu een aantal stekkers die helemaal verschroeid zijn.
Heb hier ook hele duidelijke foto's van. Wellicht dat iemand ons kan helpen, we hebben de droger ontzettend hard nodig, zeker met ons zoontje van 15 maanden, maakt echt alles ontzettend vies :cry:

Alvast bedankt.
 

HarryO

  • #2
Zo te zien is van de bovenste clixon (dat witte ding) 1 pen afgebroken.
Deze clixon moet vervangen worden, neem de defecte mee naar een witgoed onderdelen winkel.
Maak de andere klemmen allemaal goed schoon. Als de stekers aan de kabels zwart geworden of gesmolten zijn dan deze er af knippen en nieuwe op zetten. Gebruik hiervoor de juiste klemmen en tang anders gaat het geheel straks in rook op met alle gevolgen van dien.
 

Schillie156

  • #3
Beste Harry,

Mijn dank voor je antwoord. Echter moet ik wel zeggen dat het stekkertje dat los is op de foto nog wel op de Clixon zat toen ik de achterplaat eraf haalde. Wel zag ik duidelijk dat zowel op de bovenste als de onderste Clixon alle stekkers gesmolten waren. Kan ik nu nog steeds nieuwe clixons kopen en nieuwe stekkers om hem te maken? Daarnaast heb je het over het gebruiken van een juiste tang, welke tang adviseer je?
Hoor graag van je

Nogmaals mijn dank.
Michiel
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4

Zo'n kabelschoentang hebt u nodig, ze zijn te prijzig voor weinig gebruik, misschien is er eentje te leen bij een elektricien.

De draad moet ingekort worden tot het punt waar de isolatie zacht is en het koper mooi rood, verbrande draden geleiden niet goed en alles verbrandt opnieuw na verloop van tijd.
Als de draden te kort worden moeten er stukken tussen worden gezet met behulp van kabelverbinders, dezelfde tang is daarvoor te gebruiken.
Misschien een idee het door een elektricien te laten doen, die heeft zo'n tang en de goede kwaliteit kabelschoenen.
 

Schillie156

  • #5
Beste Jan,

Dank voor de info, ik ga eens kijken of ik iemand kan laten komen, zeker gezien veiligheid het beste. :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu