Geen stoom uit Tefal stoomstrijkijzer

Nl37131

  • #1
Ik heb een stoomstrijkijzer van Tefal. Sinds vandaag hebben we daarmee achtereenvolgens de volgende problemen

- Weinig stoom, lijkt of de stoomknop blijft hangen (dus als je de knop loslaat gaat hij nog door) en uit een aantal gaatje en op de zool zit een wit kalkachtig poeder.

Daarna machine van binnen gereinigd. Kwam veel donkere korreltjes en schilfertjes uit

- Er komt nu vrijwel helemaal geen stoom meer uit het strijkijzer, maar je hoort wel allemaal gekraak in de slang naar het strijkijzer.
- knop lijkt nog steeds te blijven hangen. Kortom, als je de knop loslaat stopt het sissen niet.

Iemand een idee ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik denk dat alles vol zit met kalk, alles ontkalken d.m.v. natuurazijn of een speciale ontkalker.
 

Nl37131

  • #3
Helder, alleen vind ik het volgende in de handleiding, onder "Reiniging en onderhoud":

Het schoonmaken van de generator
- Gebruik geen reinigings- of kalkverwijderende producten voor het reinigen

Het omspoelen van de stoomtank
- Gebruik nooit antikalkproducten of azijn voor het omspoelen van de stoomtank(boiler)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Vreemd, waarmee mag het dan wel of mag u een nieuwe kopen ?
U kunt in elk geval de slang loshalen en de kalkschilfers eruit spoelen, lijkt me sterk dat ook de slang niet met azijn behandeld mag worden.
 

Gebbetje

  • #5
Een paar opmerkingen /suggesties:

1. Te oordelen aan uw omschrijving heeft u het volgende al gedaan: Volgens de handleiding is een mogelijke oorzaak van "Er druppelt witte vloeistof uit de gaatjes in de strijkzool." dat "Er komt kalkaanslag uit de stoomtank, omdat hij niet regelmatig is omgespoeld.". Mogelijke oplossing is: "Spoel de stoomtank na elk tiende gebruik om met leidingwater. Indien het water erg hard is, de stoomtank vaker omspoelen."

2. Het enige effect van het gebruik van "chemische ontkalkingsmiddelen" die ik terug kan vinden in de handleiding !lijkt! te zijn, dat er "bruine vloeistof uit de gaatjes van de strijkzool" komt "wat vlekken op het strijkgoed veroorzaakt".

3. Wij hebben op dit moment een vergelijkbaar probleem. Het strijkijzer blijft sinds vandaag sissen en het groene licht blijft knipperen. Hij lijkt geen druk op te bouwen in de ketel. Dit ligt waarschijnlijk aan het verkalkt (of kapot) zijn van het magneetventiel. Als je de binnenkant van het stoomstrijkijzer bekijkt, dan valt op dat het magneetventiel niet ontkalkt wordt wanneer je, zoals de handleiding aangeeft, het apparaat regelmatig met leidingwater omspoelt. Misschien is het magneetventiel bij u ook het probleem. Wij gaan zelf in ieder geval toch een ontkalkingsmiddel gebruiken. (Overigens kun je ook bruine vloeistof krijgen als je geen ontkalkingsmiddel gebruikt, zoals wij hebben ondervonden.)

(Wij hebben een Tefal Pro Express GV8110 (D0) van nog geen 5 jaar oud.)
 

Gebbetje

  • #6
Na 0,75 liter natuurazijn te hebben "verstoomt", is het sissen gestopt en werkt de stoomknop weer.
 

Gebbetje

  • #7
Laat de ketel overigens niet helemaal leeg- / droogstomen. Er komt dan een hoop rommel / kalk mee die mogelijk het apparaat weer onklaar maakt. Spoel 'm dus op tijd door (via de kalkreinigingsingang).
 

Anthoniesse

  • #8
Mijn stoomketel van Philips strijkt nog wel maar het lampje van de stoom doet het niet dus ook geen stoom normaal hoor je het water op warmen niks hij is 3 jaar oud.
Philips gebeld kan een nieuwe kopen met korting.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu