Thermostaatkraan netjes installeren

Jussie

  • #1
Heb net een uur staan stoeien met twee S-koppelingen en een thermostaatkraan voor de douche. Wat ik ook probeer ik krijg de twee s-koppelingen niet horizontaal én op de juiste hartafstand. Zijn er handige manieren om dit op te lossen of moet ik gewoon doorprutsen totdat het lukt? Hoe de Thermostaatkraan netjes installeren?

Erg frusterend als je de hartafstand goed hebt, en het staat weer scheef of andersom. :(
 

Techno tim

  • #2
Als de muurplaten wel goed op maat zitten moet het met de S koppeling gewoon lukken.
De meesten kranen hebben iets stelspeling aan de achterzijde zodat je iets kan/mag afwijken van je maat.
 

Jussie

  • #3
Het aparte is dat de aansluitpunten in de muur wel op de juiste hartafstand zitten maar absoluut niet op de juiste hoogte. Maar goed, vermoed dat er geen steltruckjes zijn. Had gehoopt op een reactie als: " Oh, gewoon de eerste tweemaal kwartslag zo, dan een kusje op de ander en dan komt het altijd goed".

Ga straks maar weer verder prutsen.
 

StefanD

  • #4
Wat je kunt proberen: de s-koppelingen en kraan losjes aansluiten, zodat het geheel alle kanten op kan. Als het goed is kun je dan vrij eenvoudig de juiste positie vinden.
Hoe groot is het hoogteverschil?
 

Jussie

  • #5
Weet niet precies hoeveel de aansluitingen in hoogte verschillen, maar als ik de kraan op die manier zo bevestigen dan staat ie bijzonder scheef. Zo scheef dat je nooit zou durven toegeven dat je het zelf hebt gedaan.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Er zijn S koppelingen met een grotere "sprong" misschien dat het daar wel mee lukt.
 

Jussie

  • #7
Maar in ieder geval bedankt voor de aansluittip Stefan, daar was het me immers om te doen! :)
 

Jussie

  • #8
Frank schreef:
Er zijn S koppelingen met een grotere "sprong" misschien dat het daar wel mee lukt.
Ah, nou als ik er vandaag niet uitkom, dan gaat ik daar maar eens naar kijken. Bedankt
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #9
Bedenk wel dat heen en weer draaien van een s koppeling de afdichting van teflontape waardeloos maakt. Dus eerst zonder tape proberen de juiste stand te vinden, die markeren met een stift. Dan tape aanbrengen en alleen maar rechtsom draaien tot hij vast en op de goede plek zit. Niet terugdraaien!

Je kan het ook monteren met hennep dat kan je wel corrigeren.
 

Jussie

  • #10
Had inderdaad begrepen dat terugdraaien nie kan. Dat maakt het ook zo lastig :). Daar komt bij dat de overgang van los naar vastgedraaid heel kort is bij deze koppelingen. Oftewel, zodra die een beetje vast begint te zitten kan ik de koppeling misschien net een kwartslag verder draaien.
 

StefanD

  • #11
Dan gebruik je waarschijnlijk te weinig tape. Als je maar een kwartslag kunt draaien, dan kun je de s-koppeling dus ook niet op elke gewenste positie gebruiken, en daar is hij nu juist wel voor bedoeld. Zie ook: https://www.klusidee.nl/kraan-aansluiten/
 

Jussie

  • #12
Ah, was bijna de deur uit, misschien dat dat het is. Bedankt.
 

Jussie

  • #13
Zo, het is gelukt! Niet zo recht als ik had gehoopt, maar op het oog niet verkeerd. Meer zat er helaas niet in. De tip voor extra tape heeft iig erg geholpen. Al lukte het eigenlijk pas toen ik de nieuwe meegeleverde s-koppen weglegde en de oude weer eens probeerde. Toen was het zo gepiept, de oude koppeling waren veel robuuster en kon ik zo langer doordraaien.

Dank allen, weer een klusje geklaard!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu