Cellenbeton zwevent ophangen/lijmen aan muur mogelijk?

Peterselieplukker

  • #1
In de muur wil ik graag mijn leidingen in frezen. Een van de muren is een draagmuur en eveneens de scheidingsmuur tussen buren en mij.
Hierin mag ik niet de leidingen frezen ivm geluidsisolatie en constructie.

Nu dacht ik aan het volgende: Ik verdik de muur met 5cm cellenbetonblokken en verwerk daar de leiding + afvoer in.
Omdat ik een granito vloer heb met opstaande randen aan de zijkanten, kan ik de cellenbeton blokken niet op de grond plaatsen zonder de randen stuk te maken / te verwijderen.

Nu wil ik de granito vloer intact laten.
Om toch de cellenbetonblokken te plaatsen wil ik in de onderste rij van de cellenbeton blokken een uitsparing maken voor deze granito kraag zodat de blokken vlak tegen de muur kunnen komen.

De uitsparing wordt dusdanig groot dat de onderste cellenbetonblokken nog maar slechts 2cm direct contact maken met de granito vloer. Ik ben bang dat dit onvoldoende is om de hele muur vervolgens bovenop te bouwen van 2.5meter.

Daarom dacht ik eraan om de muur vast te zetten direct aan de scheidingsmuur / draagmuur zodat de blokken in wezen zwevend opgehangen worden.
Hoe kan ik dit het beste verlijmen en/of monteren tegen de muur? Welk materiaal / mortel of lijm heb ik hiervoor nodig?

En is dit overigens de beste methode? Ik moet overigens in later stadium een behoorlijk zware glasplaat monteren aan deze zelfde wand.

Zie in afbeelding hieronder de situatie, de linker muur is waar het om gaat.
 

Pepjo

  • #2
Ik zou een voorzetwand maken met een eigen frame, hier je leidingen in wegwerken en bevestiginspunten voor je glaswand in aanbrengen.

Je mag vast wel wat gaten boren voor de bevestiging in je originele muur.
Daarna afwerken met voor vochtige ruimtes geschikte wandplaten.

Dan ben je misschien twee centimeter meer kwijt qua dikte, maar het lijkt me wel makkelijker.
 

Haplo

  • #3
Waarom zou je niet in de muur mogen frezen? Van de huisbaas niet? Anders gewoon doen. Dan zouden heel veel mensen niet die badkamer kunnen realiseren die ze graag willen hebben. De sleuven worden later weer dichtgestreken dus de constructie zal hier waarschijnlijk niets van merken.
Maar als je het met cellenbeton wilt doen, zou je daar waar de uitsparing (tussen vloer en blok) een flinke dot blokkenlijm kunnen doen om zo de leegte op te vullen. Daarna elk blok ook tegen de muur lijmen.
Die glasplaat zal de douchewand zijn. Deze staat op de vloer en zou met speciale pluggen aan de muur vastgezet kunnen worden.
Suc6
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Je zou niet de eerste zijn waar de buren klachten krijgen over het geluid van stromend water. Je bent dus slim bezig om een alternatief te zoeken.

Het is een flinke plint, als die 3cm uitsteekt. Gasbeton kan je prima op maat maken, over de plint heen. En met blokkenlijm smeer je alle hoekjes en gaten ook dicht. Je kan het muurtje met dezelfde lijm aan de achterwand bevestigen.

Ik vraag me alleen af of het geluid dan niet door het geheel gaat, dus dat er hetzelfde probleem blijft. Gasbeton is vrij zacht, dus misschien valt het mee. Waar is de achterwand van gemaakt?
 

Haplo

  • #5
Gelukkig zie je tegenwoordig niet veel woningen waar de badkamer aan de buren grenst. Ik denk dat een spoelend toilet meer dB produceert naar de buren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu