Heftig schudden wasmachine

Jeroen.hhw

  • #1
Sinds een half jaar staat de wasmachine op zolder. Bij het centrifugeren op een laag toerental schud de machine echter hevig. Ook maakt hij een kloppend geluid bij het stabilisatievoetje rechts achter. De wasmachine staat op een constructie van balken en 2 lagen underlaymentplaat zoals hier op het forum staat.
Ik krijg de machine niet stabieler en heb zo ongeveer alles geprobeerd. Kan het zijn dat er stabilisatierubbers in de machine zitten welke uitgelubberd zijn? Het is een AEG OKO Lavamat 75725 update uit januari 1998.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wat bedoelt u precies met het stabilisatievoetje ?
 

Jeroen.hhw

  • #3
Rechts achter zit een voetje welke je kan uitdraaien maar zichzelf wel in hoogte stelt aan de hand van de ondergrond.
 

HarryO

  • #4
Volgens de handleiding ( blz. 41 ) kun je dit corrigeren door de andere voetjes op ong 10 mm uit te draaien en de automatische stelvoet dan iets te verlengen. ( ik kende deze constructie niet ) Als dit niet werkt doe er dan eens een latje naast dit voetje zodat de machine hier op steunt.
Je kunt zo controleren of de oorzaak in het voetje zit of dat het iets met de stabiliteit van de machine tijdens het centrifugeren heeft te maken.
Mogelijk het je een probleem met de schokbrekers, ophangveren of motor regeling. Het "kloppen" is denk ik de speling in het voetje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu