Aansluiten Kupperschbusch inductiekookplaat

Mwkoster

  • #1
Wie kan mij helpen?

Wij hadden een tekening gekregen voor de aansluiting in de keuken waarop voor de kookplaat 2*230V was aangegeven. Wij hebben hier 2 aparte groepen voor getrokken, en hier dus ook 2 aparte contactdozen voor gemaakt.

Nadat de keuken geplaats was en wij de aansluiting zagen bleek dit niet helemaal de juiste manier te zijn. Inmiddels hebben we een perilex liggen en willen we deze aansluiten, alleen snappen we niet helemaal hoe we deze aan moeten sluiten, heb ook al zitten Googlen en op dit forum gekeken, alleen kon er niet snel 1 vinden met dezelfde aansluitingen.

Bijgevoegd een foto van de bedrading zoals deze aan de kookplaat zit (de blauwe en witte zitten aan elkaar, 1 bruine, 1 zwarte en 2 aarde bij elkaar). Tevens heb ik een paar foto's van het montageboekje gemaakt.

Hoe sluit ik dit aan op een perilex? Of moet helemaal op een andere manier?

Groet,

Maarten.



 

Fendtgek

  • #2
Ik zie zo geen foto, maar goed, dat kan eerst ook wel zonder.

Allereerst moet je een kookgroep in je groepenkast hebben. Heb je die? Anders gaat het nooit lukken.

Dan ga je vanaf die kookgroep met 5 draden naar je keuken perilex. 2X fase, 2X nul en 1X aarde. Daar sluit je het aan zoals op de tekening aangegeven, dit is zonder foto nogal lastig.

Succes.

EDIT:

Zie net dat je de foto's hebt geupload. Ju sluit het dan aan met wit en blauw beide aan een nul, en zwart en bruin ook elk een fase. Aarde is geelgroen uiteraard.
 

Mwkoster

  • #3
Bedankt voor je reactie!

De kookgroep hebben we nog niet, maar de stoppenkast moet nog gedaan worden. Er lopen nu dus 6 draden vanuit de stoppenkast (nog niet aangesloten) 2x fase, 2x nul en 2x aarde. 1 x aarde teveel dus eigenlijk.

Als ik je goed begrijp, moet ik de blauw en wit samen aan 1 nul en bruin en zwart elk op een fase. Dan heb ik toch 1 x nul over?
 

Fendtgek

  • #4
Nee, elke nul moet een eigen nul.
 

Xr8

  • #5
Je moet het schema rechts boven hebben. Let wel als je naar de perilex draden gaat trekken (5 x 2,5mm2). Je wel een 3/4"buis moet hebben. Nu ligt er vermoedelijk een 5/8" buis.

Succes.
 

Fendtgek

  • #6
Er lopen nu dus 6 draden vanuit de stoppenkast (nog niet aangesloten) 2x fase, 2x nul en 2x aarde.
Hieruit leid ik af dat de draden er al inzitten xr8 :wink:
 

Xr8

  • #7
Ik ook, 2 groepen van 3 draden elk. Naar een perilex trek je normaliter 5 draden in een 3/4" Buis. Niet in twee aparte buizen. Gezien het feit eea is gemaakt als twee 230 Volt groepen zou de leiding in 5/8 voldoen. Voor 5 draden is dit niet toereikend.

Succes.
 

Fendtgek

  • #8
Owja, zo had ik er niet over nagedacht. :oops: Je hebt wel gelijk ja.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #9
Misschien moet hier eens een sticky voor komen, want de vraag hoe je een elektrische kookplaat aansluit wordt in dit forum ik schat minimaal eens in de twee weken beantwoord.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu