Probleem AEG lavamat 64800

Denys1973

  • #1
Bij mijn 6 jaar oude wasmachine is er 1 veer losgekomen vanuit de kunststof trommel. Bij nadere inspectie blijkt dat deze geheel uit de kunststof behuizing is gesleten. Ook de 2 veer aan de andere kant is er zowat doorheen. Nu heb ik deze 2 veren iets opgeschoven naar een bevestigingsgat ernaast. (zover ik kan zien is dat er juist voor gemaakt). Maar nu hangt de trommel wat naar achteren.

Een steun aan de achterkant van de trommel zit er volgens mij niet. Dat zou wel de oplossing zijn zodat hij wat gecorrigeerd wordt.

Weet iemand de oplossing???

BVD Denys v Dinter.

Ik kan eventueel foto's toevoegen mocht dat eea verduidelijken.
 

Denys1973

  • #2





Op deze foto's zie je dat er 2 mogelijkheden zijn om de veer te plaatsen. Nu hangt de trommel aan 2 veren op optie 2.

Nu zie je ook op de foto dat de trommel naar achteren lijkt te hellen. Is dit normaal of hoort dit zo?

Ook heb ik een foto gemaakt van het uitgesleten veergat.

Bedankt alvast, Denys.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
De veren in het gat van nummer 1 plaatsen, dan moet het goed zijn.
 

Denys1973

  • #4
Jan, gat nr 1 waren de originele gaten waar de veren mee vast zaten. Aangezien deze op de trommel helemaal uitgeslten zijn kan de veer daar niet meer op.... Nu heb ik ze 15-20 mm opgeschoven naar gat 2. Zowel de bovenkant als de onderkant vd veer, maar nu helt de trommel naar achteren. Misschien iemand nog tips of zal deze machine na amper 6 jaar draaien rijp zijn voor de sloop?

Heb hem destijd gekocht met 4 jaar extra garantie certificaat. Is dat met de fabrieksgarantie erbij totaal 5 of 6 jaar? Wel gekocht bij it's en zover ik weet doen die niet veel meer in witgoed.. :x
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Sorry, ik heb de nummers bij de trommel niet gezien. :oops:

Zet de veren eens terug naar de oude positie op nummer 1 aan de bovenkant van het casco.
De kuip van een wasmachine hangt niet helemaal recht, als het goed moet die recht hangen wanneer er wasgoed en water in zit, de kuip mag niet extreem hellen.
Even uitproberen met wasgoed en water erin.
 

Denys1973

  • #6
Ik heb nu de 2 veren op het casco in positie 1 gezet en op de trommel op andere gaten die er zaten om een slangetje vast te zetten. Nu staat de trommel zo goed als recht en doet hij het weer zoals normaal.

Nu blijkt dat de wasmachine nog in de extra garantie zit van 4jaar... Maar helaas destijds bij it's gekocht dus alle extra garantie is komen te vervallen...........

Volgende week komt er een aeg monteur om te kijken of er mogelijkheden zijn om het goed te maken. Ik laat nog even weten wat de afloop is daarvan.

Bedankt voor de tips Jan. :D
 

HarryO

  • #7
De extra garantie van It's heb je vrijwel zeker bij een verzekerings maatschappij afgesloten en niet bij It's zelf. Zie de polis of kassabon.

Zie ook een discussie hierover op de website van Kassa
 

Denys1973

  • #8
Klopt, maar dat was bij impact. En dat is het moederbedrijf van it's.... Die is nu ook failliet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu