Marynen diepvrieskist wordt te heet.

Zaffira

  • #1
Ik heb een diepvrieskist van 60 bij 1.70 gekregen. Toen ik hem thuis had heb ik 1 a 2 dagen gewacht voordat ik hem aangesloten heb.

De diepvrieskist vriest erg goed maar de buitenkant wordt zo ontzettend heet. Je verbrand bijna je handen en je ruikt een lichte geur van verbrand plastic. Ook het alarm lampje blijft rood. Het gebeurd ook ontzettend snel, binnen een half uur tot een uur, langer durfde ik het ook niet aan. Uiteraard heb ik de diepvries daarna onmiddelijk uit gedaan. Maar ik vraag me of iemand een idee heeft van wat dit kan zijn? Weet er iemand misschien wat er stuk is? En is het de moeite waard om dit te laten repareren of ben ik goedkoper uit als ik mezelf een nieuwe koop?

Hopelijk is er iemand die me kan helpen en weet waar ik aan toe ben.

gr. Zaffira
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat de buitenkant wat warm wordt is normaal voor vrieskisten, een gedeelte van de warmte wordt hierdoor afgevoerd.
Zo heet als u omschrijft heb ik nog niet mee gemaakt, en zeker niet binnen zo korte tijd, geen idee wat het zou kunnen zijn.
Een compressor van een vriezer moet veel langer dan een uur probleemloos kunnen draaien zonder oververhitting van de wanden te veroorzaken.

Ik zou niet teveel risico nemen en een (plaatselijke) monteur vragen er naar te kijken of anders gewoon een andere te kopen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu