Miele w841 probleem

Pafonieke

  • #1
De machine doet het ganse programma probleemloos met een lege of weinig geladen machine. Wanneer ik er 3 kg. was in stop dan doet de machine zijn werk probleemloos tot hij aan het programma spoelen begint. Dan begint hij te kreunen en draait hij de trommel niet volledig rond, ik zie dan ook het lichtje van spoelen af en toe knipperen. De ene keer haalt de machine het ganse programma, de andere keer stopt hij en blijft het lichtje van spoelen constant branden. Heeft dit te maken omdat bij het programma spoelen er meer water in de machine zit en het gewicht dan hoger is? Ik heb heel recent de schokdempers en de koolborstels vervangen dus daar heeft het niets met te maken. Volgens de raadgevers van dit forum (en dank voor deze) zou het te wijten zijn aan de sturing. Nu is mijn vraag, waar bevind zich die sturing van de motor? Is dat een relais op de module (printplaat) of is dat nog een ander onderdeel.
Kan iemand mij aub verder helpen. Indien het een relais op de module is kan iemand mij dan ook vertellen welke relais ik daar moet op vervangen.
Alvast bedankt voor het lezen van mijn vraag en de eventuele hulp.
Groetjes uit het land van de patat.
 

HarryO

  • #2
De snelheids en draairichting regeling zit op het stuurmodule (EL110)
Mogelijk heb je losse contacten of een slecht relais op deze print zitten. Het gaat dan om het transparante relais. Open maken en contacten reinigen kan al helpen.
Maak deze print ook goed schoon, kan onder koolstof poeder zitten.

Als test: als de machine het zwaar heeft, tik dan eens met het handvat van een schroevendraaier op dit relais. Merk je verschil dan is dit de oorzaak.

PAS OP: module draait deels op 220V
 

Pafonieke

  • #3
In de eerste plaats bedankt Harry O.
De stuurmodule die jij beschrijft (EL110) zit bij mijn weten niet in mijn wasmachine, de module die daarin steekt is het type EL-200D.
Deze kan ik er makkelijk uithalen, maar heb geen idee welke relais ik moet vervangen. Een transparante relais zie ik daar niet op zitten, enkel relais in bruine kleur.
Maar als die bewuste relais stuk is, waarom draait dan de machine probleemloos wanneer ze niet met wasgoed geladen is. Ik kan 10 ongeladen machines achter elkaar probleemloos laten draaien, en met 3 kg. wasgoed doet het probleem zich voor.
Toch bedankt, en verdere hulp altijd welkom.
Groetjes
 

HarryO

  • #4
Het gaat bij jou om het oranje/bruine relais rechts onder.
Nummer 6K1. Mogelijk is dit relais slecht ( 12vDC 8A).

Wat ik ook in wat Duits talige forums terug kan vinden is dat er mogelijk een probleem met de onbalans sensor is. Ik weet aleen niet of deze ook in jou machine zit.
Schema van de machine zit (meestal) onder in de deur, hier kun je terug vinden of je wel of geen onbalans sensor hebt.
Had je dit probleem ook al voordat je de schokbrekers en borstels verving?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu