Condensdroger zegt te snel dat de was droog is

Derustzelve

  • #1
Het gaat om een condensdroger Zanker Thermat C1.

Ik heb een probleem met mijn wasdroger dat ik niet heb kunnen terugvinden in de lijstjes met veel voorkomende problemen.

Het probleem is dat de droger reeds na een korte poos ( varierend) aangeeft dat het droogprogramma is afgerond. De was is dan nog niet droog.

Soms gaat het drogen wel goed. Het lijkt erop dat het probleem zich voordoet als er meer dan eens in korte tijd gebruik wordt gemaakt van de droger (< 1 week). Dat is dus vaak zo. Maar als ie dan een poos stil heeft gestaan doet ie het vaak weer een keer goed, voordat het mis gaat. Nogmaals, dit lijkt zo te zijn, ik weet het niet zeker (ik doe de was niet).

Wat heb ik gedaan om het probleem proberen te verhelpen:
- droger schoongemaakt, stoffilter schoongemaakt, waterreservoir geleegd. Hierna deed de droger het weer 1 keer, maar of dat lag aan het schoonmaken of aan het > 1 week stilstaan, ik weet het het niet.
- Droger opengemaakt, koosltofborstels schoongemaakt (degene achterkant in het midden en degene die tegen de trommel aandrukt aan de voorkant), trommel goed aangedrukt, stof aan de binnenkant zo goed mogelijk verwijderd, rubberband om de trommel gecontroleerd en op zijn plaats gezet. Ik zie geen mankementen.

E.e.a. heeft niet geholpen en nu heb ik geen ideeën meer: wie kan me zeggen hoe ik het probleem kan verhelpen?
 

HarryO

  • #2
1 actie heb je nog niet uitgevoerd: Maak de binnen zijde van de trommel schoon met een doekje met azijn.
Mogelijk zit er een isolerende aanslag tussen de vocht sensoren.
De vochtigheid word gemeten als Ohmse waarde en bij een isolerende aanslag lijkt de was dus droger dan dat deze in werkelijkheid is.
Ik weet zo niet of deze trommel uit 2 geïsoleerde helften bestaat of dat
de wasribben geïsoleerd zijn tov de trommel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu