Sensor vervangen Siemens droger?

TMK

  • #1
Hallo,

Mijn droger (Siemens WT74000FG/04) is tijdens het drogen gestopt. Hij piept zoals ook het geval is wanneer tijdens het drogen de luchtkoeler moet worden schoongemaakt. Normaal brandt dan het lampje 'filter reinigen', maak ik de luchtkoeler schoon en kan ik daarna weer gewoon verder. Nu piept hij dus ook maar knippert het lampje 'kastdroog' onder programmaverloop. Aan en uitzetten helpt niet, de stekker een nacht eruit ook niet. Ik kan er niets meer mee doen.

Ik heb vanmorgen met Siemens gebeld. Waarschijnlijk is er oververhitting geweest en is er een sensor van slag, die moet dan worden vervangen. Mijn vraag is of dat evt. zelf te doen is. Zijn er meerdere sensoren of is het er maar één? Kom ik er zelf achter welke dan de boosdoener is? Mijn droger is 11 jaar oud en ik geloof niet dat ik daar nog een monteur voor ga laten komen. Tot nu toe altijd tevreden geweest over het apparaat. Ik weet ook niet hoe lang deze drogers normaal gesproken meegaan. Zou zonde zijn om een nieuwe te kopen als het niet nodig is.

Alvast bedankt.
 

HarryO

  • #2
Je kunt hier een volledige service manuals downloaden.
Hier staat het schema, testmode en uitbouw instructie in.

De site is niet snel, even wachten en dan komt er rechts onder in "Get Manual" te staan. Klik hier op.
 

TMK

  • #3
Bedankt voor je reactie. Ik heb de handleiding gedownload maar ben benieuwd of we hier iets mee kunnen. Ik ben bang dat we hier niet technisch genoeg voor zijn maar we zullen het in ieder geval proberen!
 

TMK

  • #4
Het probleem is opgelost! Het testen volgens de service manual werkte goed en gaf geen storing aan. Daarna was het piepen over en kon ik de droger weer gewoon starten. Misschien is het apparaat nu op op de een of andere manier gereset? De eerste lading is inmiddels weer droog en is zonder problemen verlopen. Harry0 nogmaals bedankt voor de tip dus!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu