Roodbruine vlekken na het wassen.

Nicomax

  • #1
Ook wij hebben zeer onregelmatig maar wel hardnekkige rood-bruine vlekkken in onze witte was. We hebben er al van alles aan gedaan, tot een nieuwe wasmachine toe. toch blijven de vlekjes weer terugkomen met grote frustaties. Weer kleding wat we eigenlijk niet meer aankunnen. Deze vlekjes zijn erg hardnekkig en krijgen we er ook niet meer uit. met wat voor manier ook.
 

Rusako

  • #2
Was U met eigen water? Welke leiding heeft U daar?
 

HarryO

  • #3
Zijn het vlekken of pikkeltjes?
Roest is meestal geen vlek maar pikkels. Bloed, fruit/vruchten of een metalen iets in de kleding kan wel een vlek geven
Probeer eens of de vlek oplost met "vlekkentovenaar" voor roest of met cola.

Als aanvulling op Rusako: is er geklust met de waterleiding waardoor er nu ijzerdeeltjes vrij komen of is er bv ergens een (giet)ijzeren buis gebruikt ipv koper of kunststof?
 

Nicomax

  • #4
. Voor roestvlekken zijn er allerhande middelen op de markt om de vlekken aan te pakken maar ook die helpen niet. Na wat speurwerk op het internet blijkt het geen roest te zijn maar kunnen het mogenlijk vlekken zijn van sappen uit de Wistheria ( blauwe regen) Deze sappen komen vrij bij het snoeien en laten op dat moment,geen zichtbare sporen achter op kleding. Deze komen pas tevoorschijn met het wassen als rood-bruine vlekken. Wij hebben heel veel van deze planten en deze worden regelmatig gesnoeid. Wij gaan nu de plant weer snoeien met witte kleding aan die vuil mag worden. daarna gaan we de kleding wassen en dan hopen we maar dat deze mét vlekken uit de wasmachine komt. We zijn dan verlost van jaren frustatie en weten dan eidelijk de oorzaak van deze hardtnekkige vlekjes.. Ik laat het u weten.

 

HarryO

  • #5
Je laat met dit antwoord een lampje branden. Heb dit ook op dit forum zien staan Ontstaan van bruine vlekken in wasgoed

Vertel het door aan de buren, voorkomt een hoop problemen met de kleding.
 

Roelofsen

  • #6
Na het snoeien van blauwe regen ontdekte ik na het wassen talloze roodbruine vlekken in mijn witte kleding. Het is gelukt om de vlekken te verwijderen met een middel tegen vlekken van koffie, thee, rode wijn. Veel succes!
P.S. Volgende keer trek ik toch liever oude of donkere kleding aan.

Merknaam verwijderd, Mod
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu